Motivele din spatele costurilor practicate de medicii dentiști

Este cunoscut faptul că tratamentele realizate în cabinetele medicilor stomatologi sunt destul de scumpe. Mulți cred că cei mai mulți bani îi revin dentistului, însă, în realitate sunt la mijloc o mulțime de costuri. Dacă vrei să ai o idee cu privire la acestea, pentru a nu te mai mira de prețurile practicate sau pentru a ști și în cazul în care vrei să îți deschizi un cabinet trebuie să știi că:

      Un medic are nevoie de studii aprofundate și de mulți ani petrecuți în mediul academic

Da, poate vei spune că nu este problema pacientului asta, însă, ceea ce vrem să evidențiem este faptul că o persoană care alege să studieze medicina dentară pierde foarte mulți ani pe băncile școlii, învață foarte mult și are multe nopți nedormite. Toate acestea trebuie să fie cumva răsplătite la un moment dat.

      Medicii participă constant la multe cursuri și congrese

Medicina dentară este într-o continuă evoluție. Mereu sunt descoperite tot felul de informații utile, apare aparatură tot mai performantă și așa mai departe. Toate acestea sunt prezentate și aprofundate în cazul cursurilor și congreselor la care doctorii participă constant. Toate acestea implică o mulțime de costuri pe care fiecare și le plătește.


      Cabinetele trebuie echipate în mod corespunzător

Nu poți să fii medic stomatolog dacă nu ai un cabinet echipat în totalitate cu toate cele necesare. Și nu ai nevoie de o sondă parodontală, o freză și o oglindă cu mâner, ci de zeci de alte instrumente, unele mai scumpe, altele mai ieftine, de mobilier specific, dar și de aparatură de ultimă generație care costă foarte mult. Toate acestea trebuie incluse în costurile finale ale fiecărei intervenții, deoarece nu trebuie doar achiziționate, ci și întreținute și reparate când este necesar.

      Medicii plătesc foarte multe taxe au tot felul de contracte pentru serviciile primite

Lunar din cabinete trebuie să iasă sume de bani care să acopere o mulțime de cheltuieli. Nu trebuie plătite doar cele banale precum apa, gazul, energia electrică, gunoiul, internetul și televiziunea, ci taxele mai sunt formate și din plățile către medicina muncii, deșeuri periculoase, intervenții de urgență, teste de sterilizare. Totodată, anual medicii dentiști trebuie să plătească taxe către Colegiul Medicilor, dar și asigurarea de malpraxis.

      Sunt implicate multe alte costuri

Personalul care lucrează într-un cabinet stomatologic trebuie îmbrăcat în mod corespunzător și să folosească un echipamente de protecție și muncă adecvat. Toate acestea costă.

Apoi, nu uita că sunt necesare o mulțime de produse de unică folosință precum măști, mănuși, bavete, aspiratoare, botoșei, pahare etc., dar și soluții pentru dezinfectat și curățat.

Acum, că ai aflat aceste informații ai o idee mai clară asupra a ce presupune costul unei intervenții într-un cabinet de stomatologie, ceea ce pe viitor te poate ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează totul.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii