Egipt – cultura și civilizația unui popor încărcat de mister

Dacă te-ai săturat de toate vacanțele comune, atunci un charter în Egipt poate fi exact ceea ce cauți pentru a-ți transforma fiecare clipă de relaxare într-o vacanță de neuitat, plină de amintiri dintre cele mai speciale. Momente pline de însemnătate culturală și zile în care vei descoperi o nouă frumusețe te așteaptă aici.  

Hurghada 

Pentru a ajunge în Hurghada va fi necesară o plimbare de câteva ore bune pe un drum nu prea accesibil, dar care mai mult ca sigur nu va mai conta atunci când veți observa frumusețea peisajelor care vă așteaptă aici. Aceasta este poate una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Egipt, fiind aleasă anual de sute de turiști interesați de cultura și civilizația acestei țări în profunzime. Astfel, plajele superbe și apele calde sunt foarte apreciate în această parte a lumii, iar activitățile pe care le poți desfășura se întind pe o multitudine de arii, motiv pentru care nu vei avea șansa să te plictisești. 

Alexandria

Cunoscut pentru istoria lui tumultoasă și pentru felul în care s-a dezvoltat și a evoluat de-a lungul timpului, acest oraș este al doilea ca mărime din Egipt. Fondat în anul 331 î. Hr. așezământul este dovada frumuseții imbatabile a acestui popor, iar cei care își doresc să aibă ocazia să cunoască mai bine care sunt secretele orașului care a fost considerat odată răscrucea lumii. O multitudine dintre cei mai cunoscuți faraoni ai Egiptului au condus țara din Alexandra, până când aceasta a căzut în mâinile romanilor în anul 30 î.Hr. În acest moment există o mulțime de frumuseți naturale și de artefacte istorice care fac obiectul vizitelor turistice aici. 

Saqqara

În cultura egipteană, Saqqara face referire la o necropolă veche, cu o multitudine de piramide satelit de dimensiuni diferite care sunt răspândite pe un platou de deșert prăfuit. Acesta merită vizitat în primul rând pentru atmosferă și pentru felul spectaculos în care arată. Îngropat în nisip  și cu o vedere la Valea Nilului, Saqqara este o destinație divină, pe care nimeni nu ar trebui să o rateze. 

Oaza Siwa

Așezat strategic la granița de vest a Egiptului, această oază de liniște este locul perfect pe care oricine trebuie să o aibă în vedere. Aceasta a rămas izolată de restul țării până în secolul al XIX-lea, înconjurată de Marea de Nisip Egiptean. Poporul de aici a dezvoltat propriile obiceiuri și propria limbă, trăind în acest fel secole întregi. Aici este localizat Celebrul Templu al Oracolului Amon, care a devenit celebru în întreaga lume. 

Sharm el Sheikh

Una dintre cele mai populare stațiuni din Egipt este Sharm el Sheikh, care se situează chiar în vârful Peninsulei Sinai. Aici există un aeroport propriu, iar multitudinea de surprize care te așteaptă îl transformă în destinația perfectă de vacanță de sine stătătoare. 

 

 

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii