Cum alegem corect încălțămintea pentru bebeluși?

Alegerea pantofilor pentru copilul tău este adesea un pas destul de mare și important de făcut. Întrebările apar foarte rapid, modelele sunt numeroase și dorințele părinților sunt de cele mai multe ori destul de greu de stabilit. Pe scurt, nu mai știm ce să cumpărăm, însă noroc de faptul că la Ariana Baby Shoes chiar găsești tot ceea ce vrei rapid. Astfel, dacă trebuie să cumperi încălțăminte pentru bebeluși de la noi, nu va fi o sarcină așa de grea, întrucât vei beneficia de sfaturile specialiștilor noștri pentru a cumpăra cel mai potrivit produs.  

În acest articol, vei primi răspunsurile necesare la principalele întrebări pe care ți le pui înainte de a alege ce tip de încălțăminte i se potrivește copilului tău. În primul rând, dacă vă întrebați când ar trebui să cumpărați prima pereche de încălțăminte pentru bebeluși, acum ai și răspunsul. De cele mai multe ori, înainte ca copilul să înceapă să meargă singur sau să se sprijine de ceea ce găsește în jur, este recomandat să-l lași desculț pentru ca piciorul său să se obișnuiască cu cât mai multe suprafețe. Ulterior, încălțămintea pentru bebeluși va servi în principal pentru a-l proteja de frig și, în funcție de suprafață, pentru a-l împiedica să se murdărească picioarele sau chiar să se rănească. 

Odată ce copilul începe să meargă, purtarea pantofilor devine mai importantă. Totuși, pentru a nu constrânge dezvoltarea piciorului, pantofii trebuie să fie flexibili, bine ajustați și să aibă tălpi antiderapante.

Perioadele de mers desculț acasă, după întoarcerea de la grădiniță, în grădină, după ieșirea din baie etc. pot fi adăugate și perioadelor de mers cu pantofi. De asemenea, evită să îi pui ciorapi exclusiv pe podele alunecoase, pentru ca acesta să învețe să meargă, deoarece nu va prea puțin stabil și riscă să cadă. Piciorul unui copil este imatur cel puțin până la vârsta de 3 ani, așa că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la persistența unui picior plat până la această vârstă. 

Care sunt calitățile esențiale ale unui pantof bun? Dacă vrei să cumperi încălțăminte pentru bebeluși, este important ca aceasta să fie cât mai flexibilă și ușoară, pentru a evita încordarea piciorului. Pantoful trebuie să se adapteze piciorului copilului și nu invers. Copilul nu trebuie să se comporte diferit atunci cand are papucii în picioare. De asemenea, câteva sfaturi legate de flexibilitatea încălțămintei bebelușilor sunt cele care vizează flexibilitatea tipului de papuci.  Pentru a afla dacă un pantof este suficient de flexibil, ia-l în mână și încearcă să-l îndoiești. Dacă este ușor de pliat și manevrat în acest fel, pantoful trebuie sa fie suficient de flexibil pentru copilul tău. Evită încălțămintea cu talpă prea rigidă.

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii