Sfaturi pentru alegerea unor anvelope auto de calitate

Singurele elemente al unui autovehicul care se află în contact cu drumul sunt anvelopele auto, ce reprezintă și condiția unei bune traiectorii, dar și ala vitezei, a frânării și, deci, a siguranței șoferului și a pasagerilor săi. Funcțiile sale sunt multiple:

1.     Anvelopele ajută ca un autovehiculul să se poată deplasa

O  anvelopă  are o greutate de peste 50 de ori mai mare și suferă peste  milioane de deformări pe durata viații sale. De asemenea, ele au sarcina de a rezista la transferuri de sarcină, la accelerare și  frânare. De asemenea, aceste anvelope auto sunt elementul esențial pentru deplasarea unui autovehicul, care trebuie să-și mențină toate performanțele în orice condiții de vreme și pe toate suprafețele de drum.

2.     Anvelopele auto ghidează autovehiculul

Astfel, cauciucurile sunt cele care asigură stabilitatea traiectoriei autotvehiculului pe toate tipurile de suprafețe și în toate condițiile meteorologice, de căldură, ploaie, vânt, zăpadă, etc. Stabilitatea traiectoriei este asigurată în principal de presiunea în anvelopelor auto.

3.     Anvelopele transmit puterea și traiectoria

Acestea transmi  energie de la motor la sol. De asemenea, transmite traiectoria indicată de șofer prin intermediul volanului.

  1. Anvelopele captează microșocurile de pe drum

Anvelopele auto au rolul de a diminua orice asperități rutiere pentru a asigura siguranța și confortul pasagerilor din mașină, motiv pentru care ele absorb micro-șocurile și vibrațiile, datorită flexibilității materiei prime, adică datorită cauciucului.


Durata de viața anvelopelor de la Anvelocors

Durata de viață a unei  anvelope  depinde în mod evident de calitatea sa, dar mai ales cu privire la condițiile de utilizare. Așa-numitul condus „sportiv” poate accelera uzura  anvelopelor  și, prin urmare, funcționalitatea acesteia. Durata de viață a anvelopelor este supusă condițiilor climatice și a calității carosabilului pe care le vor trebui să le suporte (autostradă, drumuri pietruite, potecă neasfaltată etc.)

Anvelopele optimizează consumul de combustibil

Rezistența unor anvelope la efectele de rulare determină în mare măsură consumul de combustibil al unui autovehicul. Cu cât anvelopa va rezista mai mult rulare, cu  atât mașina va consuma mai puțin combustibil. Cu toate acestea, dacă rezistența la rulare  este scăzută, anvelopa va oferi și o capacitate de frânare mai slabă și, deci, un consum mai mare.

Ținând cont de aceste specificații și idei, Anvelocors vă pune la dispoziție mai multe serii de anvelope auto de foarte bună calitate, care vor răspunde nevoilor dumneavoastră de siguranță și de confort în timp ce conduceți. Mai mult decât atât, dincolo de faptul că aceste cauciucuri trebuie să fie sigure, un alt aspect pe care merită să îl luați în considerare este cel legat de consumul de combustibil de care puteți beneficia, alegând un set de anvelope auto de o calitate bună. Astfel, la Anvelocors, puteți cumpăra anvelope auto din gama Pirelli, Michelin și alte branduri cunoscute.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii