Planifică-ți un city break în Madrid cu întreaga familie

Madridul este de departe unul dintre cele mai interesante orașe din Spania, motiv pentru care merită să-l introduceți în lista dumneavoastră de destinații de vacanță pe care o veți întocmi pentru anul 2022. Astfel, dacă vă doriți un city break în Madrid pentru a vă bucura de frumusețile acestui oraș-capitală, Fabrica de Vacanțe ar oferte foarte bune pentru tine. Madrid este unul dintre cele mai uimitoare orașe din Europa și are o mulțime de lucruri pentru care este faimos. Capitala Spaniei este o metropolă interesantă și dinamică, cu o mulțime de lucruri de făcut și o mulțime de locuri de care să te bucuri. Astfel, s-ar putea să fie dificil să alegi din multitudinea de lucruri pe care Madrid le are de oferit dacă vii aici.  Din fericire, avem o soluție pentru tine. Iată lista noastră scurtă cu primele cinci lucruri pentru care un city break în Madrid merită atenția ta.


Prin urmare, iată ce trebuie să vizitezi dacă ajungi aici cu prilejul unui city break:

 

  1. Muzeul Prado

Renumitul Muzeu Prado se încadrează, desigur, în primele cinci dintre obiectivele obligatorii din Madrid. Colecția permanentă prezintă o mulțime de stiluri, perioade de timp și artiști diferiți. Printre pictorii expuși în Prado puteți găsi lucrări ale unor mari maeștri ai picturii europene precum Velázquez, El Greco și Hieronymus Bosch. Chiar și oamenii care nu sunt neapărat mari fani de artă vor găsi cu siguranță o mulțime de picturi interesante în Prado. De asemenea, nu uitați să vizitați picturile Goya de la parter - merită din plin.

 

  1. Kilometrul 0 din Madrid

Puerta del Sol din Madrid este probabil cel mai faimos loc al orașului. Printre altele, este cunoscut pentru că este locul unde oamenii se adună pe 31 decembrie pentru a sărbători Anul Nou. În plus, piața este și punctul de unde încep toate cele șase drumuri majore ale Spaniei. Deși acest fapt este destul de familiar spaniolilor, majoritatea turiștilor habar nu au că Puerta del Sol este „kilometrul 0” simbolic al Spaniei. În mijlocul pieței găsiți o mică placă care arată punctul exact de unde încep drumurile spaniole – nu ratați!

 

  1. Cel mai vechi restaurant din lume - Sobrino de Botín

După cum probabil știți, Spania este un loc grozav pentru gurmanzi. Calitatea și varietatea bucătăriei spaniole contemporane o plasează fără îndoială printre cele mai bune destinații culinare din lume. În acest sens, Madridul nu face excepție. Una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poți trăi aici este să mănânci la cel mai vechi restaurant din lume care se presupune că există încă – există chiar și un certificat Guinness World Record care o dovedește. Locul se numește Sobrino de Botín  și a fost fondat în 1725. În acest vechi restaurant în stil tavernă veți putea încerca deliciosul miel prăjit. Pregătește-te pentru o experiență gustativă supremă, acesta fiind un alt motiv pentru care un city break în Madrid merită.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii