Cum castigam increderea partenerilor de afaceri cu certificarea ISO 27001?

Fiind certificat ISO 27001 certifica faptul ca ati luat masurile de precautie necesare pentru a asigura informatiile pe care le stocati si pentru a preveni accesul si modificarile de catre persoane neautorizate. Certificatele ISO 27001 sunt emise de un organism  de certificare, precum Sicert, si demonstreaza ca sistemul de gestionare a securitatii informatiilor a fost evaluat ca fiind conform cu cele mai bune practici.

Caracteristici specifice ale standardului 27001

-       ISO 27001 este armonizat cu alte sisteme de management precum ISO 9001 si ISO 14001

-       ISO 27001 se concentreaza pe procesul de imbunatatire continua a sistemului de gestionare a securitatii datelor

-       Standardul clarifica cerintele de documentare si inregistrari

-       Include un proces de evaluare si gestionare a riscurilor



In alta ordine de idei, standardul utilizeaza o abordare cuprinzatoare pentru securizarea datelor. Elementele care necesita protectie includ informatii digitale, documente pe hartie si active fizice (computere si retele), precum si cunostintele angajatilor. Problemele pe care trebuie sa le abordati sunt de o mare varietate si oscileaza de la dezvoltarea abilitatilor echipei la protectia tehnica impotriva incalcarii sistemelor IT. ISO 27001 va va ajuta sa va protejati datele in conformitate cu urmatoarele principii:

  1. Confidentialitatea asigura ca informatiile sunt accesibile numai persoanelor autorizate
  2. Integritatea pastreaza esenta si caracterul complet al informatiilor si metodelor de procesare
  3. Disponibilitatea asigura faptul ca utilizatorii autorizati au acces la informatii si la resursele asociate atunci cand este necesar.

De altfel, succesul unei organizatii poate fi masurat astazi prin modul in care organizatia respectiva proceseaza informatii. Atat confidentialitatea datelor cu caracter personal, disponibilitatea sistemelor informatice si acuratetea informatiilor financiare ocupa un rol de neegalat pentru orice tip de organizatie: mare sau mica, intreprinderi sau guvern. Numeroase exemple recente au aratat ca nicio afacere sau organizatie nu este protejata impotriva posibilelor atacuri cibernetice sau incalcari de date. Pe langa faptul ca, in calitate de organizatie, riscati sa pierdeti increderea clientilor,  acest lucru poate duce inclusiv si la daune financiare mari.

Asa ca, decat sa riscati toate aceste lucruri, Sicert va poate ajuta cu obtinerea unei certificari ISO 27001 prin care sa puteti garanta siguranta cibernetica celor cu care colaborati in afaceri si nu doar atat.

Implementarea corecta si completa a unui standard de management ISO nu este o obligatie pentru organizatii. De exemplu, puteti opta doar pentru un singur standard. Dar daca doriti sa obtineti certificarea, trebuie sa indepliniti toate cerintele din standard. In acest caz, o institutia noastra independenta va evalua la cerere posibilitatile prin care puteti detine un astfel de certificat. Daca evaluarea este pozitiva, veti primi dovada scrisa ca indepliniti toate cerintele standardului. Acest certificat este valabil 3 ani, apoi treceti printr-un nou proces de certificare, daca doriti, pentru a va reinnoi valabilitatea certificatului.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii