16 Sep 2019 - 01:32       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Bursa :

"Romania are tot ce-si doreste un turist, dar trebuie promovata mai mult"

joi 20 aprilie 2017
"Romania are tot ce-si doreste un turist, dar trebuie promovata mai mult"

     Țara noastra are tot ce-si poate dori un turist, insa trebuie promovata mai mult, a declarat directorul general pentru Romania si Republica Moldova al companiei aeriene poloneze LOT, Jakub Malecki, potrivit Agerpres
"Romania are tot ce-si doreste un turist, dar trebuie promovata mai mult"

     Țara noastra are tot ce-si poate dori un turist, insa trebuie promovata mai mult, a declarat directorul general pentru Romania si Republica Moldova al companiei aeriene poloneze LOT, Jakub Malecki, potrivit Agerpres.
     Domnia sa a precizat: "Romania are tot ce-si doreste un turist: are hoteluri frumoase, restaurante excelente, orase frumoase, peisaje frumoase, aeroporturi, insa problema este ca nu multa lume stie despre Romania, ce ofera de fapt Romania. Promovarea este cel mai important lucru. Pe de alta parte, vedem ca Romania este din ce in ce mai activa. Sper ca in aceasta vara sa vedem mai multi turisti din Polonia".
     Potrivit reprezentantului companiei aeriene, cei mai multi dintre pasagerii care zboara cu LOT sunt clienti corporate - calatoresc in interes de serviciu, insa si numarul turistilor este din ce in ce mai mare.
     Jakub Malecki a afirmat: "Cei mai multi pasageri straini sunt corporate, dar, asa cum se vede pe strazile din Bucuresti, sunt din ce in ce mai multi turisti. Din ce in ce mai multi tour-operatori polonezi ofera city-breakuri in Romania. Avem si multi pasageri romani care locuiesc in strainatate, in special cei din continentul nord-american, din Statele Unite si Canada folosesc LOT foarte des pentru a-si vizita familiile. Acum speram ca numarul acestora sa creasca, odata cu lansarea rutei transatlantice spre Los Angeles, zona unde de asemenea sunt multi romani".
     Oficialul LOT a mai spus ca, in urma cu 20 de ani, nu era atat de usor sa calatoresti in afara tarilor comuniste, asa ca, in general, lumea isi petrecea vacantele in aceste tari. Acum lumea merge mai mult spre Turcia, Egipt, iar, cu masina, spre destinatii din vestul Europei sau Croatia.
     Jakub Malecki a adaugat: "Incepand de anul trecut se observa o schimbare in atitudine a turistilor europeni, in sensul ca, pana atunci, Romania era mai mult o destinatie de tranzit spre statiuni din Bulgaria, turistii petreceau o noapte in Romania si plecau mai departe. Mai nou, ei se opresc in Romania pentru vacanta, iar acest trend se contureaza din ce in ce mai mult. Observam o crestere a gradului de promovare a Romaniei si o imbunatatire a imaginii acestei tari, asa ca suntem increzatori ca din ce in ce mai multi oameni vor incepe sa isi petreaca aici timpul liber".
     Reprezentantul companiei aeriene a mai precizat ca se observa o crestere a interesului turistilor europeni pentru centrul si estul continentului.
     Domnia sa a adaugat: "Turistii s-au saturat sa vada Roma, Madrid sau Paris pentru a cincea oara si se orienteaza din ce in ce mai mult spre centrul si estul Europei sau spre tarile baltice, spre locuri noi de vazut. Important este cum sunt acestea promovate".
     Compania aeriana LOT a inregistrat in ultimele 12 luni o crestere cu 10% a numarului pasagerilor transportati de la Bucuresti la Varsovia, potrivit Agerpres.
     De asemenea, compania opereaza si zboruri de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Varsovia, cu o frecventa de cinci ori pe saptamana.
     Directorul de comunicare al companiei, Adrian Kubicki a declarat, citat de Agerpres: "LOT vede un potential uimitor de crestere in Cluj-Napoca, astfel ca vom creste numarul frecventei zborurilor de aici la sase pe saptamana, din luna iulie".
     Operatorul aerian nu a publicat inca rezultatele financiare aferente anului trecut, insa, potrivit lui Kubicki, atat rezultatul operational, cat si cel net, vor fi pe plus, dupa pierderile inregistrate in anul anterior.   

2017-04-20

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu