Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Rom‚nia liber„ : SCENARII NOI in cazul capturarii lui Sebastian Ghita. Fostul deputat, ARESTAT pentru 60 de zile, AUDIAT din nou VIDEO

duminic„ 16 aprilie 2017
SCENARII NOI in cazul capturarii lui Sebastian Ghita
SCENARII NOI in cazul capturarii lui Sebastian Ghita. Fostul deputat, ARESTAT pentru 60 de zile, AUDIAT din nou VIDEO

Informatii de ultima ora primite de la Belgrad, despre Sebastian Ghita. Trimisul special Romania TV, Costin Soare, a transmis faptul ca fostul deputat ajunge din nou in fata Curtii Supreme din capitala Serbiei, dupa ce si-a petrecut prima noapte de arest. Vineri seara, el a fost arestat pentru 60 de zile in vederea extradarii.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Sebastian Ghita si-a petrecut noaptea in Arestul Central din Belgrad, dupa ce judecatorii au decis ca va ramane in custodia statului sarb pentru urmatoarele 60 de zile in vederea extradarii.

Sambata, la orele pranzului, fostul deputat ajunge din nou in fata procurorului pentru audieri si ulterior in fata judecatorului. De aceasta data el este audiat pentru cauza in care a fost retinut la Belgrad. Este vorba despre momentul de joi noaptea cand Sebastian Ghita a fost oprit, impreuna cu fratele sau, de un echipaj de politie. Cei doi au prezentat documentele. Fostul deputat a prezentat, insa, un document din Slovenia despre care autoritatile din Serbia spun ca este fals, de aceea el este cercetat acum pentru intrare frauduloasa in Serbia.

Citeste si SEBASTIAN GHITA a fost gasit la Belgrad si plasat in arest pentru 60 de zile. Fostul deputat nu poate fi inca extradat UPDATE FOTO

Jurnalistii din Belgrad spun ca este o fapta usoara, insa va fi dus in fata judecatorului pentru a se stabili o pedeapsa. Si autoritatile romane au la dispozitie doar 18 zile pentru a trimite documentatia pentru extradare.

VEZI si EXCLUSIV: Primele imagini din Serbia dupa retinerea lui Sebastian Ghita VIDEO Noi SCENARII privind caputarea lui Sebastian Ghita

La mai bine de 24 de ore de la prinderea lui Sebastian Ghita si in lipsa unor informatii oficiale, apar noi si noi scenarii. Jurnalistii scriu ca acum o luna de zile, cand a aparut acea informatie, si anume ca Sebastian Ghita se afla in Serbia ar fi fost doar o strategie. Autoritatile au lasat sa se scurga aceasta informatie in presa pentru ca Sebastian Ghita sa fie pus in alerta si sa plece din Serbia, asta in cazul in care chiar s-ar fi aflat acolo si sa ajunga pe teritoriul unui alt stat cu care Romania are tratat de extradare, putand astfel sa fie mai usor de adus in tara.

Atunci cand a aparut aceasta informatie, toate autoritatile din Romania s-au grabit sa dezminta imediat acest zvon.

Un alt scenariu este ca telefonul lui Sebastian Ghita era urmarit si folosea o cartela cu un umar de Franta, numai ca deschidea acest telefon doar atunci cand avea nevoie sa vorbeasca. Si telefonul fratelui sau era localizat, iar atunci cand cele doua au inceput sa se apropie si se afla in aceeasi arie au dedus ca cei doi urmeaza sa se intalneasca si au pus la punct aceasta operatiune.

Citeste si Ipoteza halucinanta in cazul Ghita. De ce nu l-au prins autoritatile mai devreme, desi s-a stiut unde se afla

Sebastian Ghita, ARESTAT pentru 60 de zile la Belgrad

Sebastian Ghita a fost capturat la Belgrad, dupa o intalnire cu fratele sau. Politistii il tin in acest moment in arest la unul dintre locurile de detentie din Capitala Serbiei. Fostul deputat a fost prins la aproape 4 luni de la disparitia din tara. Ghita urmeaza sa fie extradat, dar operatiunea este una de durata.

Fostul deputat a fost inconjurat de politisti si legitimat. Totul s-a intamplat dupa ce politistii romani care se aflau pe urmele fostului deputatului le-au dat celor sarbi poza cu noul look al lui Ghita.

Poza a fost facuta cand fostul deputat se afla intr-un restaurant cu fratele sau. Cei doi au parasit ulterior localul, iar politistii sarbi in baza informatiilor primite de la cei romani au actionat. Fostul deputat nu s-a opus retinerii, dar a incercat sa-si ascunda identitatea.

"Avea acte de identitate false, asta au comunicat autoritatile sarbe. Nu s-a opus, nici nu avea cum, era pur si simplu pe strada, nu era insotit de forte, ca sa se opuna", a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeste si Gigi Becali, reactie FABULOASA despre arestarea lui Sebastian Ghita

"Poate fi o teama in anumite zone, este treaba dansilor, pe noi ne intereseaza sa aplicam legea. Celelalte speculatii, toate lucrurile pe care le spun unii sau altii, nu e treaba noastra, ca si Guvern. Probabil ca n-a fost nici simplu, eu sunt convins ca au depus toate eforturile cei din Ministerul de Interne si nu numai", a precizat Sorin Grindeanu.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, la intreaga operatiune a participat si Serviciul Roman de Informtii.

"Probabil ca pe teritoriul statului sarb, avand in vedere ca a prezentat documente false, se va intocmi un dosar penal pentru uz de fals. Autoritatile sarbe deruleaza toate procedurile specifice", a spus Carmen Dan.

Autoritatile sarbe spun ca de fapt din acest motiv a fost si arestat. Initial, procurorii au spus ca au emis ordonanta de retinere de 48 de ore pe numele lui Ghita pentru fals. Apoi, Curtea Suprema din Serbia a decis plasarea in arest afostului deputat pentru doua luni, in vederea extradarii.

Citeste si Traian Basescu: Cand va fi extradat, Sebastian Ghita trebuie PROTEJAT, ca sa poata spune ce stie2017-04-16

Autor: