Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News : Shopping-ul de lux s-a mutat de pe bulevard. Mall-ul a atras magazinele de moda

marşi 04 aprilie 2017
Shopping-ul de lux s-a mutat de pe bulevard
Shopping-ul de lux s-a mutat de pe bulevard. Mall-ul a atras magazinele de moda

Bucurestiul nu are un mare bulevard pentru shopping de lux, dupa modelul capitalelor europene. Calea Victoriei sau Magheru se apropie de concept, dar lipsa locurilor de parcare si amestecul arhirtectural strica tot. Asa ca locul preferat al romanilor pentru cumparaturi ramane mall-ul.

In Bucuresti, Piata Romana conduce in topul chiriilor pentru spatii comerciale. Preturile incep de la 65 de euro pe metrul patrat si ajung pana la 85 de euro, arata un studiu recent. Si spatiile de pe Bulevardul Magheru si Calea Victoriei sunt scumpe. Insa multe au ramas neocupate.

Chiriile pentru spatiile comerciale stradale au urcat usor anul trecut, stimulate de cresterea veniturilor populatiei si a consumului. Sunt insa departe de nivelul de dinaintea crizei. In Bucuresti un metru patrat inchiriat ajunge acum la 40-50 euro/luna, in timp ce in 2008 era de 130 de euro.

Nici in Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov chiriile pentru magazine nu au stat pe loc. Sumele se apropie de 40 de euro/mp.

Spatiile comerciale de pe bulevarde sunt cautate in special pentru banci, farmacii, cazinouri, servicii de telefonie mobila si magazine de tip fast-food.

In Budapesta, Varsovia sau Praga, bulevardele cu marci de lux sunt puncte de atractie atat pentru turisti, cat si pentru localnici.

La Moscova, bulevardul Tveraskaya a fost renovat prin largirea trotuarelor si desfiintarea parcarilor auto.

Turistii care ajung in Madrid nu rateaza celebrul bulevard Grand Via.

Consultantii imobiliari spun ca ar fi nevoie de implicarea autoritatilor locale sau a marilor investitori pentru ca Bucurestiul sa ajunga la nivelul capitalelor occidentale.

Autor: