Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News : Primaria Capitalei anunta inceperea lucrarilor de reconstructie a patinoarului Mihai Flamaropol. Firea promite ca in doi ani va fi gata

marți 28 martie 2017
Primaria Capitalei anunta inceperea lucrarilor de reconstructie a patinoarului Mihai Flamaropol
Primaria Capitalei anunta inceperea lucrarilor de reconstructie a patinoarului Mihai Flamaropol. Firea promite ca in doi ani va fi gata

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca a demarat lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, iar Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, promite ca in mai putin doi ani acesta va fi gata.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

Primaria Municipiului Bucuresti anunta ca lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu au demarat la inceputul lunii martie, dupa ce vechea constructie, aflata intr-o stare avansata de degradare, a fost demolata la finele anului trecut.

„Dupa aprobarea acestuia, anul trecut, in luna noiembrie, am obtinut autorizatia de construire, in ianuarie 2017 s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor, iar la aceasta data se executa lucrarile de excavatie. Am prevazut in buget suma de 33.500.000 milioane de lei pentru acest proiect.(...) In mai putin de doi ani, loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei trebuie sa se poata pregati si antrena in conditii optime, pe un patinoar nou, dotat si echipat corespunzator si implicit sa poata reprezenta Romania pe plan international”, anunta Primaria Capitalei.

Municipalitatea sustine ca patinoarul artificial va avea dimensiuni olimpice, va fi dotat si echipat la standarde ridicate si va putea gazdui competitii sportive pe gheata la nivel international. Constructia, cu o suprafata desfasurata pe aproximativ 9500 mp, va avea o capacitate de 3100 de locuri si va putea fi folosit atat de sportivi, cat si de amatori. Acesta ar urma sa aiba dubla-functionalitate - patinoar si centru sportiv si de agrement.

In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice: bazin de inot, wellness, sala de baschet, sali de fitness si aerobic, traseu de skateboarding, skating, byking si panou de escalada. De asemenea, sunt prevazute si magazine cu echipamente sportive, cafenea si restaurant. Primaria Capitalei peconizeaza ca facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul, iar prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului.

Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcari cu 108 locuri, care va include spatii destinate exclusiv autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori dar si locuri special pentru persoanele cu dizabilitati. In plus, ar urma sa se amenajeze peste 14.000 de metri patrati de spatii verzi, atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal. Tot pe acoperis ar urma sa fie amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

Patinoarul, construit in anul 1952, dar si terenul si imobilele aferente au fost preluate in anul 2013 de Municipalitate, prin Hotarare de Guvern, de la Ministerul Tineretului si Sportului. Initial, s-a dorit renovarea centrului sportiv, dar s-a constatat ca este prea veche cladirea pentru a putea fi reconsolidata, costurile fiind foarte mari, de aceea s-a decis demolarea completa si constructia unui nou imobil. Valoarea contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie ,,Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement” este de aproape 100 de milioane de lei, fara TVA.2017-03-28

Autor: