Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

ziarulfinanciar : MUCENICI MOLDOVENESTI. Reteta delicioasa, de la un Masterchef

miercuri 08 martie 2017
MUCENICI MOLDOVENESTI
MUCENICI MOLDOVENESTI. Reteta delicioasa, de la un Masterchef

MUCENICI MOLDOVENESTI. Vladutz, bucatarul de la Neatza, ne propune o reteta perfecta de "Mucenici moldovenesti", cu multa miere, nuci, vanilie si lamai.

  Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

MUCENICI MOLDOVENESTI. Pentru aluat:

1 kg faina 4 galbenusuri de ou 50 g drojdie proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 350 ml lapte 75 ml ulei 2-3 lingurite esenta de vanilie

Pentru sirop:

1 l apa 200 g zahar esenta de vanilie esenta de rom coaja rasa de lamaie 100-150 g miere

Pentru glazura:

250 g miere de albine 500 g miez de nuca

 Pentru aluat, se freaca drojdia cu zaharul pana se dilueaza, apoi se adauga putin lapte cald si putina faina, se realizeaza o maia care se lasa la dospit pana isi mareste consistent volumul.

Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu sarea.

Se face o adancitura la mijloc si acolo se pune maiaua, apoi galbenusurile si treptat, laptele cald si uleiul, amestecandu-se totul si adunand in acelasi timp, faina de pe margini.

Se framanta un aluat care se lasa la crescut, acoperit si la loc cald.

Dupa ce isi dubleaza volumul, se rup bucati din aluat si se modeleaza mucenicii sub forma de opturi, sau sfintisori, care se aseaza in tava de copt si se mai lasa la dospit 20 de minute, apoi se coc la 160-170 de grade, pentru 20-25 de minute.

Pentru sirop, se pune apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand se dilueaza zaharul se adauga esentele si coaja rasa de lamaie.

Se lasa siropul sa se tempereze usor, apoi se adauga mierea si se amesteca bine pana se dilueaza.

Mierea va ingrosa siropul si ii va conferi un gust mai aromat.

Se lasa siropul sa se raceasca si se scufunda mucenicii raciti, prin el, apoi se aseaza in tava si se lasa sa se odihneasca putin.

Mierea se incalzeste usor si cu ajutorul unei pensule se glazureaza mucenicii pe deasupra si se pudreaza cu mult miez de nuca macinat mai grosier si copt in prealabil.



2017-03-08

Autor: