Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

ziarulfinanciar : Austriecii de la Strabag cauta sa vanda hotelul JW Marriott. Tranzactia ar putea depasi 100 mil. euro

marži 07 martie 2017
Austriecii de la Strabag cauta sa vanda hotelul JW Marriott
Austriecii de la Strabag cauta sa vanda hotelul JW Marriott. Tranzactia ar putea depasi 100 mil. euro

Autor: Cristina Rosca 07.03.2017

Grupul austriac Strabag tatoneaza vanzarea hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitala, unul dintre cele mai mari si mai cunoscute de pe piata. De aceasta vanzare s-au aratat interesati atat investitori straini, cat si locali printre care si fratii Paval, care controleaza lantul de magazine de bricolaj Dedeman, potrivit surselor din piata.

Momentan se poarta doar discutii intre parti, fara a fi lansat un proces oficial de vanzare. O eventuala tranzactie ar putea aduce in buzunarele austriecilor peste 100 de milioane de euro, potrivit estimarilor ZF pe baza datelor din piata. 

Hotelul de lux JW Marriott din Bucuresti, situat in apropierea Palatului Parlamentului, are 402 camere, 12 sali de conferinte (cu o suprafata totala de aproximativ 2.000 mp) si sase restaurante si lounge-uri. 

Actionarul majoritar al Societatii Companiilor Hoteliere Grand SRL (SCHG), compania care admi­nistreaza cladirea hotelului, este firma austriaca Strabag. 

Compania SCHG care admi­nistreaza hotelul este al doilea jucator de pe piata hoteliera locala dupa incasari. Cu afaceri de 118 mil. lei in 2015 (ultimul an pentru care exista date publice), compania este depasita de grupul Ana Hotels al lui George Copos. Acesta administreaza insa mai multe unitati hoteliere, fata de una singura in cazul SCHG. 2017-03-07

Autor: