Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Bursa : Trei semifinaliste de peste 35 de ani

vineri 27 ianuarie 2017
Trei semifinaliste de peste 35 de ani

     "Australian Open" se apropie de final - cand scriu aceste randuri, mai sunt doar trei zile de intreceri
Trei semifinaliste de peste 35 de ani

     "Australian Open" se apropie de final - cand scriu aceste randuri, mai sunt doar trei zile de intreceri. In faza semifinalelor, singura surpriza a fost calificarea Mirjanei Lucic Baroni dupa 18 ani de incercari. De remarcat ca la fete, din cele patru semifinaliste, trei sunt in varsta de peste 35 de ani (surorile Williams si Lucic Baroni), iar niciuna nu si-a anuntat inca retragerea din activitate.
     In ceea ce priveste premierele editiei 2017 pentru public, sa mai notam ca spectatorilor "dotati" financiar li se ofera o experienta unica. Pot sa serveasca cina intr-o atmosfera de restaurant exclusiv, unde beneficiaza de menu si servicii pe masura, dupa care sunt invitati sa urmareasca meciurile ocupand cele mai jinduite fotolii de pe Rod Laver Arena. In aceasta zona, care este cel mai des aratata de posturile de televiziune de pe tot globul, poti sa stai in compania prim- ministrului, a unor membri ai caselor regale, ambasadorilor, actorilor si sportivilor faimosi.
     Un asemenea lux costa, fireste, foarte mult. Organizatorii refuza sa dea detalii asupra acestor oferte exclusive, insa in presa au aparut informatii pe surse precum ca o asa-numita "experienta de platina" ar costa 15.000 de dolari australieni pentru finala feminina si 25.000 la cea masculina. Pretul include, in afara de masa si bauturi alese, bodyguazi personali, care escorteaza musafirii atat la sosire, cat si la plecare.
     * O amanare ce ar fi costat aproape 2.000.000 !
     Cum nu totul poate fi perfect nici un atat de mare turneu, ATP a fost criticata pentru ca a permis ca meciul dintre bulgarul Dimitrov si francezul Richard Gasquet sa inceapa dupa miezul noptii. A fost ora cea mai tarzie pentru un inceput de partida in istoria Australian Open. De vina a fost durata meciului precedent si nevoia de a curata arena pentru publicul care a platit pentru sesiunea de seara. Desigur, televiziunile europene s-au bucurat, avand transmisia la o ora de varf pe batranul continent si astfel atingand cel mai mare rating de la inceputul turneului. Oficiali au motivat decizia de a nu amana meciul pe criterii financiare: cum sa faci asemenea modificare cand spectatorii au platit 130 de dolari pentru un bilet? Ce nu au spus este ca, daca trebuiau sa dea banii inapoi spectatorilor, se pierdea in jur de 1,8 milioane de dolari .
     O constatare si apropo de jucatorii romani. Acestia au parasit turneul mai devreme decat era de asteptat, dar chiar si asa au plecat acasa cu peste o jumatate de milion de dolari.
     Acum, nu mai ramane decat sa urmarim finalele si sa vedem ce vor aduce ele deosebit in analele tenisului.   

2017-01-27

Autor: