Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News : INCENDIU CLUB BAMBOO. Marturii cutremuratoare: Cand fumul a devenit insuportabil am inchis ochii si m-am aruncat in gol

duminic„ 22 ianuarie 2017
INCENDIU CLUB BAMBOO
INCENDIU CLUB BAMBOO. Marturii cutremuratoare: Cand fumul a devenit insuportabil am inchis ochii si m-am aruncat in gol

INCENDIU CLUB BAMBOO. Un incendiu puternic s-a produs, sambata dimineata, la Clubul Bamboo din Capitala, peste 40 de persoane fiind transportate la spital. În urma incendiului, care nu a fost stins, clubul s-a prabusit. Declaratiile celor care au fost in club sunt absolut socante. Dintr-o data localul a fost invadat de fum si s-au calcat in picioare pentru a iesi afara. Cei care se aflau in partea din spate a clubului s-au catarat pe zidurile localului, au rupt gardul si chiar s-au aruncat in pisicina ca sa scape.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

INCENDIU CLUB BAMBOO. INCENDIU CLUB BAMBOO. Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dimineata, la clubul Bamboo din Capitala. ISU informeaza ca 38 de persoane au ajuns la spital in urma incendiului de la clubul Bamboo, dintre care 21 de victime transportate de SMURD si SABIF, restul cu mijloace proprii. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonica - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat in Clubul Bamboo pot suna pentru a obtine informatii despre persoanele transportate la spital, informeaza ISU Bucuresti.

"Doamne... azi, iti multumesc pentru puterea pe care mi-ai dat-o! Nu am fost inconjurata niciodata de atata panica. Unii plangeau, altii tipau, unii incercau sa te linisteasca, dar iti venea sa le dai una in gura. Cand fumul a devenit insuportabil am inchis ochii si m-am aruncat in gol. Am fost o norocoasa. In timp ce unii isi rupeau mainile si picioarele, eu mi-am pierdut doar pantofii. Ne taram prin zapada si trageam unii de altii sa urcam dealul ala nenorocit. Felicitari tuturor, ca ne-am ajutat ca fratii. A fost de apreciat! Ati observat cat de urat e momentul in care te simti neputincios? Pe mine m-a ingrozit! Si acum tremur. De frig si frica...", a scris pe Facebook o tanara care a fost in Bamboo vineri seara.

Vezi> INCENDIU CLUB BAMBOO. Imagini socante din timpul dezastrului, oameni salvati in ultima clipa

"Totul era super ok, dansam. Deodata s-a facut panica. Am auzit doar atat sa iesim toata lumea afara. Am crezut ca e un atentat ceva. Am vazut fum de sus, am iesit cu totii, toata lumea s-a calcat in picioare. Pe partea noastra, la locul de fumat, am iesit toti. La receptie acolo erau super mult fum. Nu stiu daca s-a iesit chiar atat de usor. Am iesit in curte, am stat blocati vreo doua ore pana ne-au scos afara. Lumea s-a aruncat prin piscina, au sarit gardul, au sarit zidurile. Au rupt tot ce se putea rupe ca sa poata sa se catere pe zid. Pur si simplu clubul ardea complet", a spus o fata care a fost in club.

"Nu stiu a luat foc. Nu am telefon, haine, nimic, nimic. Nu stiu nimic. A luat foc, toata lumea s-a imbulzit spre iesire. Eram o gasca mare pe terasa am apucat toti sa iesim. S-a spus ca de la dansatoare de pe scena a pornit focul", a povestit o alta fata.

"Iubitul meu era in club. Mi-a spus ca din spate au izbucnit niste scantei, fum si cand s-au deschis usile a luat foc. Mi-a zis ca nu crede ca au iesit toti. A mai ajutat cativa prieteni... am mai sunat si eu cativa, sunt cat de cat ok. Au iesit si prin spate, s-au aruncat intr-un lac sau intr-o piscina, nu stiu pe unde", a povestit o alta tanara.

"Deodata a luat foc. Nu stim de la ce. Dintr-o data s-a umplut cu fum, toata lumea a iesit pe usa de incendiu din spate. S-au deschis repede usile de evacuare si au iesit toti afara. I-am scos pe toti de doua ore suntem afara", a povestit un client. INCENDIU CLUB BAMBOO.Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara in club, a spus: "Am iesit printre primii si mirosea a instalatii electrice incinse. De cateva minute nu mai functiona aerul conditionat. Nu a luat foc de la tigari", a scris pe Facebook Adriana Nicoleta, care a fost vineri seara in club.

O alta tanara spune ca s-a fumat toata noaptea in club. "Se fumat palmat, in ciuda insistentelor ospatarilor care le faceau observatie clientilor. Nu am auzit artificii", a spus ea.

INCENDIU CLUB BAMBOO. La momentul incendiului, in club erau cateva sute de persoane.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii si in iunie 2005, iar atunci patronul Joshua Castellani spunea ca "singurul vinovat este natura". Catalin Botezatu, actionar, acuza faptul ca focul a fost pus intentionat.

Din 2005, de cand a ars in intregime, clubul a trecut prin multe schimbari, "dezvoltandu-se si devenind un deschizator de drumuri in moda cluburilor de noapte in Bucuresti", scriu reprezentantii localului.

INCENDIU CLUB BAMBOO. Situat pe malul Lacului Tei, clubul a fost distrus complet de flacari prima data in 2005, in urma unui incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, in mai putin de o ora, clubul a fost distrus. Avea o suprafata de 4.000 de metri patrati, fiind format din doua cladiri, cu o investitie de 5 milioane de euro. El apartine italianului Joshua Castellani, un bun prieten al designerului Catalin Botezatu.

"Bamboo Club a fost fondat in 2002 si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din Sud-Estul Europei, gratie unei capacitati uimitoare si unui stil unic. Construit sa impresioneze prin decor, muzica, dansatori, show-uri. Artisti internationali cunoscuti care au urcat pe scena clubului Bamboo au stabilit un standard intre cluburile de noapte din Bucuresti, la nivel inalt", este prezentarea clubului pe pagina de Facebook.

INCENDIU CLUB BAMBOO. In 2010, a fost construita o noua scena spectaculoasa, de catre echipa care a ridicat scena pentru Cirque du Soleil si Moulin Rouge.

Clubul avea o suprafata de 10.000 metri patrati, iar scena era inconjurata de scaune pentru VIP-uri, in timp ce DJ-ul isi desfasura activitatea in jurul scenei. Arhitectura extravaganta, decorul sofisticat si stilul original au definit clubul Bamboo.

In urma incendiului, clubul a fost distrus in totalitate.

INCENDIU CLUB BAMBOO. Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale.

Vezi si> INCENDIU BAMBOO: Dosar penal pentru distrugere. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Seviciul Omoruri continua ancheta2017-01-22

Autor: