Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News : Refugiatii sirieni ajunsi in Romania vor sa plece cat mai repede, chiar daca si-au gasit de munca: „Cu salariile de aici nu putem supravietui”

joi 12 ianuarie 2017
Refugiatii sirieni ajunsi in Romania vor sa plece cat mai repede, chiar daca si-au gasit de munca: „Cu salariile de aici nu putem supravietui”

Refugiatii sirieni care au ajuns in Romania sunt foarte nemultumiti, fiindca nu doreau sa fie trimisi in tara noastra si vor sa plece cat mai repede
Refugiatii sirieni ajunsi in Romania vor sa plece cat mai repede, chiar daca si-au gasit de munca: „Cu salariile de aici nu putem supravietui”

Refugiatii sirieni care au ajuns in Romania sunt foarte nemultumiti, fiindca nu doreau sa fie trimisi in tara noastra si vor sa plece cat mai repede. Rami Salama si alti patru sirieni au primit documentele de calatorie romanesti, la doar trei saptamani de la sosire insa se intreaba cum isi poate construi o noua viata intr-una dintre cele mai sarace tari din Europa. „Chiar daca as munci zi si noapte, nu mi-as putea intretine familia cu salariile de aici”, s-a plans sirianul care are cinci copii, informeaza Aktual24. Mohammed Abu Issa a reusit sa isi gaseasca o slujbp. El lucreaza la un restaurant din Constanta, dar nu este prea incantat, fiindca munceste „pana la ora 2 noaptea” si nu isi vede „niciodata copiii”. Si Salama si Abu Issa se gandesc daca sa se intoarca. În noiembrie 2015, Uniunea Europeana a demarat un proiect de relocare a 160.000 de refugiati din Grecia si Italia in alte state europene. Romaniei i s-a alocat o cota de 6.205 persoane, dintre care au sosit doar 463.    

2017-01-12

Autor: