Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Bursa : Restaurantele "McDonald's" din China si Hong Kong, preluate de "Carlyle" si "Citic"

marşi 10 ianuarie 2017
Restaurantele "McDonald's" din China si Hong Kong, preluate de "Carlyle" si "Citic"

     "McDonald's" Corp
Restaurantele "McDonald's" din China si Hong Kong, preluate de "Carlyle" si "Citic"

     "McDonald's" Corp. a incheiat un acord pentru vanzarea a 80% din operatiunile sale din China si Hong Kong unui consortiu care include conglomeratul chinez de stat "Citic" Ltd. si fondul american de private equity "Carlyle Group", intr-o tranzactie a carei valoare ar urma sa se situeze la 2,08 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
     Conform acordului anuntat ieri, "McDonald's" va pastra controlul a 20% din operatiunile din China si Hong, in timp ce "Citic" si "Carlyle" Group vor avea participatii de 52%, respectiv 28%.
     Acordul evalueaza operatiunile "McDonald's" din China si Hong Kong la aproximativ 2,1 miliarde de dolari, conform Agerpres.
     La fel ca si alti operatori de restaurante fast-food, "McDonald's" a decis sa adopte sistemul de franciza si le-a propus cumparatorilor un acord de franciza pe o durata de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru inca 10 ani.
     In prezent, "McDonald's" are peste 2.400 de restaurante in China si mai mult de 240 de unitati in Hong Kong. In martie, "McDonald's" a anuntat ca isi va reorganiza operatiunile din regiune, cautand parteneri strategici in China, Hong Kong si Coreea de Sud.
     In Romania, "McDonald's" are 68 de restaurante in 21 de orase. Pana in prezent, "McDonald's" a investit peste 800 de milioane de lei in Romania, are 4.000 de angajati si primeste zilnic peste 190.000 de clienti.   

2017-01-10

Autor: