Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Jurnalul Nažional : REPORTAJ: Mii de turisti se uita spre 2017 prin ochii stralucitori ai zapezii de pe partiile din Valea Jiului - GALERIE FOTO

duminicć 01 ianuarie 2017
REPORTAJ: Mii de turisti se uita spre 2017 prin ochii stralucitori ai zapezii de pe partiile din Valea Jiului - GALERIE FOTO

In statiunile montane din Valea Jiului, calatoria printre brazii argintii este atat de prietenoasa incat te imbie la curse nenumarate


REPORTAJ: Mii de turisti se uita spre 2017 prin ochii stralucitori ai zapezii de pe partiile din Valea Jiului - GALERIE FOTO

In statiunile montane din Valea Jiului, calatoria printre brazii argintii este atat de prietenoasa incat te imbie la curse nenumarate.

"Cele cinci partii pe care se schiaza acum sunt foarte bune. Stratul de zapada atinge undeva la 50-70 de centimetri si ofera conditii optime pentru schiori", spune unul dintre jandarmii montani ā€“ Valentin Szabo - pentru care aceasta perioada este atat de cunoscuta ca "un imn nescris al munteluluiā€.

Strajerul Parangului afirma ca foarte rar au existat probleme in aceasta perioada a anului.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

"Sunt peste 2.000 de turisti acum pe munte. Au program stabilit deja si fiecare grup isi pastreaza cu sfintenie programul. In general nu se amesteca intre eiā€, povesteste jandarmul montan care se bucura de munte la fel ca de casa lui.

Programul grupurilor de turisti este diversificat, iar gazdele se pregatesc riguros pentru oaspetii veniti din toate colturile tarii in aceasta parte a judetului Hunedoara.

"Stiti cum e cu traditia... Si la noi aici este traditie deja, din 2008 de cand avem cabana, fiecare an este o noua provocare. De cativa ani avem un grup compact de turisti din Timisoara si Bucuresti. Daca ei deja stiu unde vin, noi incercam de fiecare data sa-i surprindem cu cate ceva nou, ineditā€, spune Adrian Rus, un om de afaceri din Parang.

Dincolo de stralucirea zapezii, de frumusetea peisajului, temperaturile scazute au nevoie de caldura unui loc ospitalier. Langa semineu, intr-un ambient specific locului, timpul are alta dimensiune.

"Fiecare moment are importanta lui. Meniul pregatit este unul special pentru ca turistii au ales ca noul inceput de an sa se consume in Valea Jiului, in Parang. Si fiindca inceputul conteaza nu putem sa fim mai prejos de inaltimea munteluiā€, adauga Adrian Rus. "Nu o sa va spun tot, pentru ca altfel nu veti avea curiozitatea sa vedeti singuri ce inseamna o gazda din Parang. Filele povestii pot fi date doar traind aceasta experienta. Si meniul e specific povestii Vaii Jiului. Mancarea traditionala, produsa natural, este cea mai cautata de turisti. Impacam pe toata lumea, dincolo de platourile traditionale avem si tochitura haiducului cu mamaliguta si varza murata, dar si preparate din vanatā€, mai spune Rus.

Omul de afaceri este responsabil si cu buna dispozitie, cabana lui care seamana cu palatul in care Craiasa Zapezii scrie povestea Parangului Alb fiind un adevarat camp de lupta in jocurile in care turistii sunt antrenati.

"Sunt competitii intregi aici. Remmy, table, sah, jocurile acestea cunoscute de toata lumea sunt la concurenta cu <Orasul doarme>. Acesta este un joc de societate, eu nu l-am invatat inca, dar ma straduiesc, care se potriveste bine aici, la noi, in munte. De aici de sus de la inaltimea Parangului, orasul de la poale (Petrosani ā€“ n.r.) pare ca doarme. Viata, feeria este aici la noi si pe platoul dimprejur unde gerul si razele soarelui se lupta pe acelasi teritoriu: campul albā€, explica amuzat Adrian Rus.

Acesta stie bine care sunt asteptarile romanilor care aleg muntele pentru aceste evenimente speciale.

"Trebuie sa fim atenti la detalii. E atat de ieftin sa aduci zambetul pe buzele oamenilor. Ospitalitatea, atentia acordata detaliilor sunt ingredientele care nu costa, dar valoreaza cat tot spectacolul pe care si-l doresc oamenii intr-o noapte de Revelionā€, admite Rus atunci cand este intrebat despre secretele unei petreceri reusite.

Artificiile sunt cele care ii scot pe toti oaspetii statiunii montane Parang la miezul noptii in fata locurilor lor caldute.

Cerul si stelele sunt martorii feeriei asurzitoare. Altitudinea ce depaseste 1.800 de metri da inaltimea momentului, iar glasul muntelui este vocea bucuriei turistilor.

Citeste si: Revelion Masquerade, Revelion Royal si Revelion cu tema Gala Oscar, la Bistrita Citeste si: Meteorologii anunta vreme geroasa pentru seara de Revelion Citeste si: In Banat nu se mananca gaina de Revelion, iar fetele isi afla ursitul Citeste si: Revelion in tara: Petreceri in strada, casatorii de Revelion si spectacole de artificii in noaptea dintre ani Citeste si: GALERIE FOTO Revelion 2017: Concert in aer liber si patru tone de artificii in Piata George Enescu din Capitala Citeste si: Primul Revelion in care, la restaurante, nu se fumeaza la masa. Ce spun patronii de localuri Citeste si: Restrictii in Capitala de Revelion din cauza evenimentului organizat de Primaria Capitalei. HARTA cu rutele ocolitoare Citeste si: Programul Metrorex in zilele de Craciun si Revelion Citeste si: Craciun si Revelion in Apuseni: Baie la ciubar in aer liber, plimbari cu sania si colinde

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

2017-01-01

Autor: