Consumator Online

Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News : Forfota in Camera Deputatilor: Alesii si-au preluat mandatele. Turcescu si-a uitat certificatul de deputat, Nicusor Dan si-a aratat cartela de metrou

marži 20 decembrie 2016
Forfota in Camera Deputatilor: Alesii si-au preluat mandatele
Forfota in Camera Deputatilor: Alesii si-au preluat mandatele. Turcescu si-a uitat certificatul de deputat, Nicusor Dan si-a aratat cartela de metrou

Functionarii Camerei Deputatilor au vrut ca totul sa fie organizat "ca la carte", motiv pentru care sambata au facut o repetitie generala. In fata salii "Mihai Viteazu", acolo unde noii deputati erau asteptati sa-si ridice documentele care sa ateste calitatea de deputat, era afisata o schema detaliata cu traseul pe care noii deputati trebuia sa-l parcurga.

Inca de la ora 9.00, la inceput mai timid, a inceput forfota.

"Buna ziua. La acest birou trebuie sa lasati certificatul in original si copie dupa cartea de identitate. Apoi mergeti sa faceti fotografia, sa depuneti declaratiile de avere si de interese si asa mai departe", era replica unei angajate a Camerei Deputatilor, rostita tuturor celor care, odata intrati in sala Mihai Viteazu, pareau dezorientati in spatiu.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

 

Noii deputati au avut de indeplinit mai multe formalitati, printre care primire/ prezentare, foto, semnare fisa deputat, primire card vot electronic, declaratii de avere si interese, dar si daca au colaborat sau nu cu Securitatea, transport auto, protocol relatii externe, comunicatii mobile si legitimatii de deputat. La final, fiecare a primit o mapa, care contine Constitutia, regulamentele Camerei Deputatilor si Statutul parlamentarului, in varianta tiparita, dar si electronica, pe stick.

Proaspat intrat in politica, Robert Turcescu, a fost unul dintre putinii alesi care au uitat sa aduca certificatul de deputat. El a fost rugat sa indeplineasca celelalte formalitati, in conditiile in care termenul de prezentare a documentului emis de Biroul Electoral expira marti seara.

O nota aparte a facut liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan. Cu o atitudine relativ stinghera, presedintele USR a spus: "Ma simt ca la scolile de vara pe care le faceam cand eram matematician. Era un comitet de primire si completam tot felul de hartii, apoi primeam niste materiale si ne apucam de studiu".

In timp ce completa documente, jurnalistii prezenti au vazut langa el o cartela de metrou.

"Habar nu am ce o sa se intample, dar merg cu metrou si cu autobuzul", a spus liderul Uniunii Salvati Romania.

De altfel, noii parlamentari USR au avut o problema logistica. In timp ce colegii lor aveau alocate sala ale grupurilor parlamentare, colegii lui Nicusor Dan au fost nevoiti sa zaboveasca pe holuri, iar, in final, sa mearga impreuna intrunul dintre restaurantele din Palatul Parlamentului, poentru o discutie informala.

Au fost si parlamentari noi care au fugit de jurnalisti. Printre ei, Ioana Brad, deputat de Satu Mare, dar si Corina Bogaciu, acum deputat de Ilfov.

Corina Bogaciu, in varsta de 27 de ani, a venit insotita la Parlament de un tanar, care i-a purtat poseta proaspatului deputat, dar i-a dat si indicatii la completarea unor acte.

La polul opus s-a aflat Mara Calista, deputat de Teleorman.

ā€¯Va spun sincer ca nu este prima oara cand am vazut despre ce este vorba, ci prima oara cand vin in aceasta calitate, pe care o am acum. Este un tur foarte bine organizat. In fiecare birou ni s-a spus exact ce avem de facut. Am depus toate documentele. Dupa cum vedeti, am iesit vie si nevatamataā€¯, a spus, zambind, Calista.

Ea a vorbit, succint, si despre prioritatile judetului pe care il reprezinta, respectiv cele care se refera la segmentul economic.

In jurul pranzului, in sala Mihai Viteazu s-a prezentat Eugen Bejinariu, ales inca o data deputat PSD, cel caruia liderii social-democrati ii cerusera demisia deoarece DNA a cerut incuviintarea Parlamentului pentru inceperea urmaririi penale in dosarul Microsoft.

Parlamentarii pot face formalitatile de preluare a mandatului pana miercuri. Pana la ora pranzului, aproximativ 100 de deputati isi preluasera mandatele de parlamentar.

 

Citeste si: Procurorii au cerut inchisoare cu executare pentru Alina Bica, Horia Simu si Serban Pop Citeste si: EXCLUSIV Frank Rose, pentru MEDIAFAX: Romania, sustinuta unanim in SUA, fiind considerata un partener important Citeste si: MEDIAFAX HEADLINES Citeste si: Cei mai multi dintre miliardarii lumii traiesc in SUA, China si Rusia

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

2016-12-20

Autor: