Consumator Online

Stire tematica: Retail

ziarulfinanciar : Carturesti a deschis o librarie in Baneasa Shopping Center

marşi 17 septembrie 2013
Autor: Mirabela Tiron 16
.09.2013

Lantul Carturesti a deschis o librarie in Baneasa Shopping Center, pe o suprafata de 600 de metri patrati, langa cinematograful Grand Cinema Digiplex. ?Alte doua spatii Carturesti urmeaza a fi deschise pana la sfarsitul lunii octombrie, ridicand numarul librariilor la un total de 16, in 9 orase: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta, Arad, Suceava, Ploiesti?, potrivit oficialilor companiei.

Pentru deschiderea librariei, Carturesti a colaborat cu biroul de arhitectura Square One, care a realizat si conceptul altor spatii Carturesti din Bucuresti, Constanta.

31.000 de titluri de carti vor fi pe rafturile acestei librarii. Valoarea investitiei nu a fost facuta publica.

Lantul de librarii Carturesti, detinut de antreprenorii romani Nicoleta Dumitru si Serban Radu, va ajunge la afaceri de 10 milioane de euro in acest an, in crestere cu 8,7%, potrivit estimarilor proprietarilor.

Bazele afacerii Carturesti au fost puse in 2000 de catre cei doi antreprenori, cu o investitie initiala de 15.000 de dolari.  Pentru cele trei noi librarii ce vor fi deschise anul acesta s-au alocat circa un milion de euro, potrivit lui Serban Radu. Carturesti va mai deschide librarii si in AFI Ploiesti si in Promenada Mall din Floreasca (Bucuresti).

Anul trecut, compania a deschis librarii in centrul Palas Iasi si in AFI Palace din Bucuresti.

Consumul de carte din Romania ne plaseaza pe ultimul loc intre tarile Uniunii Europene, avand in vedere ca un roman cheltuieste in medie 4-5 euro anual pe carti. Aceasta cifra este insa una estimata de editurile locale, care mai sustin ca valoarea pietei de carte se ridica la 80 - 100 de milioane de euro.

Sistemul de distributie a cartilor nu este foarte bine dezvoltat in Romania, fiind putini jucatori pe aceasta piata. Printre lanturile care activeaza pe aceasta nisa se numara Compania de Librarii Bucuresti, Humanitas, Diverta.
 


Autor: