Consumator Online

Stire tematica: Retail

ziarulfinanciar : Actionarii Real,- au aprobat transferul actiunilor catre Auchan

joi 23 mai 2013
Autor: Cristina Rosca 22
.05.2013

Real,- Group Holding, proprietarul hipermarketurilor cu acelasi nume, a aprobat transferul partilor sociale ale magazi­nelor Real de pe piata locala catre Auchan Romania, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.

?(Real,- Group Holding, n.red.) in calitatea mea de asociat unic, detinand un numar de 191.300 parti sociale, (...) cu o valoare nominala totala de 894.813.402 lei (echivalentul a 231.299.972,42 euro) adopt transferul partilor sociale catre cumparator?, potrivit Monitorului Oficial unde scrie ca decizia dateaza din 22 aprilie 2013. 

Transferul reprezinta un nou pas catre finalizarea tranzactiei dintre cei doi giganti din retail care mai asteapta doar acordul de la Consiliul Concurentei.

?Suntem in perioada de analiza a dosarului de catre Consiliul Concurentei?, spune Andreea Savulescu, specialist marketing in cadrul Auchan.

La randul lor, reprezentantii Real spun ca ?aceasta  tranzactie trebuie sa primeasca  intai de toate acordul Con­siliului Concurentei din Romania, toate etapele intermediare ale procesului de preluare fiind conditionate de aceasta aprobare?.

Dupa ce vor primi acordul Concurentei, magazinele Real vor trece efectiv in portofoliul francezilor si vor primi numele de Auchan. Tranzactia intre cei doi giganti este cea mai importanta din retailul autohton, fiind evaluata la peste 200 de milioane de euro, si este totodata una dintre cele mai importante tranzactii ale anului din Romania.

Dupa finalizare, entitatea nou creata va avea peste 30 de hipermarketuri, afaceri ce merg spre 1 mld. euro si peste 10.000 de angajati.

Cele 11 magazine Auchan au realizat anul trecut o cifra de afaceri neta de 425,8 mil. euro, cu circa 15 procente peste nivelul din anul anterior. La polul opus, Real a obtinut anul trecut vanzari de 569 mil. euro, in scadere cu 9,3% comparativ cu anul anterior.

Cititi mai multe pe www.zfcorporate.ro


Autor: