Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Sute de elevi participa la cea mai ampla competitie de robotica din Romania

vineri 24 martie 2017
Sute de elevi participa la cea mai ampla competitie de robotica din Romania

Autor: Corina Zamfir 23
Sute de elevi participa la cea mai ampla competitie de robotica din Romania

Autor: Corina Zamfir 23.03.2017

800 de elevi din 33 de orase se vor intrece pe 25 si 26 martie in competitia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, cea mai ampla competitie de robotica organizata in Romania, se arata intr-un comunicat.

Echipele de liceeni inscrisi in BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone au proiectat, construit si programat cate un robot care se incadreaza in tema globala anuala stabilita de FIRST International.

In cele doua zile de competitie vor fi organizate jocuri complexe in echipe, in urma carora vor fi desemnati castigatorii campionatului si echipele care vor participa la Campionatul Mondial de Robotica din St. Louis, SUA, din aprilie.

Competitia BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti, iar publicul are acces gratuit la eveniment, intre orele 08.00 si 17.00, in fiecare dintre cele doua zile ale evenimentului.

?Am parcurs, alaturi de partenerii si sponsorii nostri un drum lung pentru a aduce aceasta competitie unde este acum, pentru a-i aduce laolalta pe cei mai talentati pusti din robotica romaneasca? a declarat Dana Razboiu, presedintele Asociatiei Natie Prin Educatie.

?Eu am un vis - ca intr-o zi in Romania vom pune educatia pe primul loc, ca prioritate zero. In acea zi natiunea noastra are sansa sa fie din nou ce a fost si mai mult decat atat?, adauga el.2017-03-24

Autor: