Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Vodafone recruteaza 1.000 de femei aflate intr-o pauza in cariera

joi 09 martie 2017
Vodafone recruteaza 1
Vodafone recruteaza 1.000 de femei aflate intr-o pauza in cariera

Autor: Cristina Bellu 08.03.2017

Grupul Vodafone lanseaza programul ReConnect care are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de persoane de sex feminin aflate intr-o pauza in cariera, dintre care in jur de 500 de femei vor fi angajate pentru functii de conducere, reprezentand 10% din totalul recrutarilor externe pentru pozitii de management in Vodafone de-a lungul perioadei de desfasurare a programului.

In plus, Vodafone va recruta pana la 500 de femei care au facut o pauza in cariera pentru roluri in care acestea vor interactiona direct cu clientii.

Programul va fi lansat in toate cele 26 de tari in care Grupul este prezent, inclusiv in Romania si se va desfasura pe parcursul a trei ani,

?Angajamentul nostru este sa atragem oameni care provin din comunitati si societati diferite, iar ambitia noastra de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central in acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta si a mentine femei in roluri de conducere.", a spus Vittorio Colao, Chief Executive al Vodafone Group.

La nivel mondial, exista in jur de 96 de milioane de femei calificate, cu varste intre 30 si 54 de ani, aflate intr-o pauza in cariera, dintre care aproximativ 55 de milioane au avut pozitii de conducere de nivel mediu si superior, arata o cercetare  economica efectuata de KPMG la cererea Vodafone.

Daca toate aceste femei ar ocupa functii de conducere, valoarea asociata activitatii economice suplimentare generate (calculata ca valoare adaugata bruta) ar putea fi in jur de 151 de miliarde de lire sterline anual, iar cresterea totala a veniturilor pentru gospodariile acestor femei ar putea fi de aproximativ 419 miliarde de lire sterline pe an, mai arata studiul KPMG.

De asemenea, intr-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone pe un esantion de aproximativ 500 de femei, care sunt ori au fost la un moment dat intr-o pauza in cariera, peste 80% dintre respondente au spus ca este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc sa reintre in campul muncii dupa o pauza si pentru cele care muncesc, dar se ocupa si de ingrijirea familiei. Multe femei au declarat ca isi doresc sa aiba posibilitatea unui program de lucru flexibil (61%) sau cu jumatate de norma (51%).

Programul ReConnect va include activitati de recrutare si de informare a femeilor care si-au intrerupt temporar cariera, programe de pregatire pentru redobandirea si imbunatatirea abilitatilor profesionale pentru a ajuta femeile sa reintre in campul muncii, programe pentru managerii care recruteaza, pentru a-i ajuta pe acestia sa constientizeze si sa depaseasca prejudecatile pe care le-ar putea avea.

De asemenea, programul va stabili anumite conditii de angajare concepute special pentru a reflecta provocarile din viata femeilor care muncesc, care sa includa program flexibil de lucru si o revenire treptata la locul de munca.2017-03-09

Autor: