Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Povestea singurei femei CEO din industria telecom actuala din Romania: Mi?am construit cariera caramida cu caramida

luni 05 decembrie 2016
Povestea singurei femei CEO din industria telecom actuala din Romania: Mi?am construit cariera caramida cu caramida

Autor: Business Magazin 04
Povestea singurei femei CEO din industria telecom actuala din Romania: Mi?am construit cariera caramida cu caramida

Autor: Business Magazin 04.12.2016

Singura femeie CEO din industria telecomului romanesc, Liudmila Climoc, vorbeste despre parcursul pana la fotoliul de director executiv, despre rezultatele obtinute si perspectivele companiei pe care o conduce, liderul pietei de profil.

Companiile telecom din Romania au mai avut femei la conducere: Liliana Solomon la Vodafone si Severina Pascu la UPC.

?Este esential sa nu-ti setezi limite, sa cauti provocarea, nu confortul si sa te intrebi continuu cum te poti diferentia? este crezul Liudmilei Climoc, CEO-ul Orange Romania. Privind in urma, constanta de baza a carierei sale este apetenta pentru inovatie si deschiderea catre schimbare, catre provocari: ?Mi?am construit cariera caramida cu caramida. Cred cu tarie in importanta aprofundarii cunostintelor, iar pentru a invata trebuie sa-ti mentii mintea mereu deschisa si sa asculti?. Dupa spusele sale, cea mai mare provocare profesionala intalnita pana acum a fost preluarea conducerii Orange Romania, cel mai mare operator telecom local, cu o cota de piata de 37%.

Fotoliul de CEO al filialei locale Orange nu este insa prima pozitie de prim rang pe care moldoveanca o ocupa in cadrul unei companii; in ultimii opt ani a condus operatiunile aceluiasi operator in partea cealalta a Prutului. In timpul mandatului sau de CEO, Orange Moldova a crescut, compania devenind lider al pietei prin dublarea numarului de clienti, ?iar in prezent doi din trei moldoveni sunt clienti Orange, asta insemnand 2,6 de milioane de oameni?, explica Liudmila Climoc. Si pe langa rezultatele financiare, ea se mandreste cu faptul ca ?a pozitionat Moldova pe harta inovatiei grupului Orange?, fiind prima tara in care s-a implementat reteaua de tip 4G, in 2011.

De asemenea, a reusit sa creeze o premiera mondiala, prin efectuarea primului apel HD la nivel global. ?Prin rezultatele si inovatiile aduse, am reusit sa cream un branding de tara ce a contribuit la imbunatatirea imaginii Moldovei ca regiune ce se lupta cu o situatie economica dificila?, spune Climoc.

Cititi articolul integral pe www.businessmagazin.ro2016-12-05

Autor: