Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Veniturile Orange au crescut cu 3% in trim. 3, la 251 mil. euro. Numarul de abonamente a crescut cu 5%

miercuri 26 octombrie 2016
Veniturile Orange au crescut cu 3% in trim
Veniturile Orange au crescut cu 3% in trim. 3, la 251 mil. euro. Numarul de abonamente a crescut cu 5%

Autor: Adrian Seceleanu 25.10.2016

Veniturile Orange, liderul pietei locale de telefonie mobila, au crescut in al treilea trimestru cu 3,3% la 251,1 mil. euro, conform datelor comunicate de companie.

?In intervalul iulie-septembrie Orange Romania a realizat o cifra de afaceri in valoare de 251.1 milioane de euro, in crestere cu 3,3% fata de perioada similara a anului trecut1, acesta fiind al saselea trimestru de crestere consecutiva a veniturilor. La 30 septembrie 2016, Orange Romania avea 10.175.000 clienti, in crestere cu peste 300.000 fata de trimestrul precedent, progres sustinut de cresterea bazei de abonati cu 4,8%?, conform reprezentantilor operatorului.

?Performanta din trimestrul al treilea reflecta cresterea constanta in evolutia utilizarii datelor mobile, sustinuta de apetitul crescut pentru conectivitate, pentru servicii digitale, smartphone-uri si produse wearable. In acest context, clientii nostri isi doresc solutii de comunicare simple si eficiente si acces rapid la lucrurile importante pentru ei. Astfel, cu oferta noastra convergenta, recent lansata national, ne propunem sa le oferim cea mai buna experienta fix-mobil de pe piata locala? a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer al Orange Romania.

In ceea ce priveste vanzarea de pachete fix-mobil, furnizate prin reteaua mobila proprie si infrastructura pusa la dispozitie contra cost de rivalii de la Telekom, Orange nu a oferit detalii privind numarul de clienti.

Pe de alta parte, numarul de clienti pentru serviciul de televiziune prin satelit al companiei a inregistrat o crestere de 26%. ?Orange Home TV, serviciul de televiziune prin satelit, a inregistrat 315.000 de abonati, cu o crestere de 26.3% comparativ cu perioada similara a anului trecut. La Orange TV Go, aplicatia de TV la cerere pentru PC, tableta sau smartphone, numarul de descarcari si actualizari a ajuns la aproximativ doua milioane la final de septembrie, in crestere cu 35% fata de Q3 2015. Aplicatia Orange TV Go este cea mai descarcata aplicatie de streaming TV a unui operator din Romania.?

Traficul de internet mobil s-a dublat, iar traficul 4G a crescut de 4 ori in ultimul trimestru fata de cel din anul anterior. Apetitul in crestere pentru conectivitate oriunde si oricand este catalizatorul trendului pozitiv din ultimii ani in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, portofoliul Orange de telefoane 4G fiind mai extins ca oricand. Acesta este compus din peste 50 de modele ce pot fi achizitionate individual sau la abonament, cu optiuni pentru fiecare plafon de pret. Astfel, ponderea telefoanelor 4G din totalul smartphone-urilor vandute a crescut cu 16 puncte procentuale fata de anul trecut, iar numarul de clienti este si el in crestere, ajungand la 1,9 milioane. Pentru a asigura cea mai buna experienta de internet mobil, investitiile in retea au continuat in trimestrul trei 2016 astfel incat, la final de septembrie, Orange ofera acces la internet mobil la viteze 4G pentru 74% din populatia totala a Romaniei?, au precizat reprezentantii Orange.2016-10-26

Autor: