Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Ovidiu Ghiman, Telekom: Preturile au atins un nivel sub care nu mai pot sa scada

joi 13 octombrie 2016
Ovidiu Ghiman, Telekom: Preturile au atins un nivel sub care nu mai pot sa scada

Autor: Adrian Seceleanu 13
Ovidiu Ghiman, Telekom: Preturile au atins un nivel sub care nu mai pot sa scada

Autor: Adrian Seceleanu 13.10.2016

Preturile de pe piata locala de co­mu­nicatii au coborat pana la un nivel sub care nu mai pot sa scada, iar in aces­te conditii ceea ce se va intampla in anii urmatori va fi ca utili­zatorii sa primeasca mai multe servicii pentru banii pe care ii platesc deja operatorilor.

?Piata s-a asezat la un nivel de pret sub care cred ca este foarte greu sa mai mer­gem, am atins un nivel sub care piata nu mai poate sa scada. Ceea ce se va in­tam­pla este ca utilizatorii vor avea acces la mai multe ser­vicii in preturile pe care le pla­tesc deja?, a declarat Ovidiu Ghi­man, director executiv comercial pe seg­mentul business in cadrul grupului Tele­kom Romania, la conferinta Inter­national Digital Forum, organizata de Asociatia pentru Comunicatii Digitale.

In acest context, operatorii isi vor folosi in comun, din ce in ce mai mult, retelele de comunicatii, a adaugat Ghiman. ?Romania a avut o dezvoltare mult mai lenta fata de celelalte tari in ce priveste partajarea retelelor. Cred ca intr-o li­mi­ta mai are sens sa inves­testi in infrastructura in Ro­ma­nia, insa trendul major catre care m-as uita este cel al partajarii de re­te­le de catre operatori si cred ca vom vedea o acce­le­rare a aces­tui trend si pe fondul fap­tului ca in Romania con­ver­genta este o chestiune critica. Pachetele fix-mobil sunt un lucru pe care clientii il cer, pe care toti operatorii si-l doresc si atunci se uita la modalitati prin care pot sa ajunga sa le propuna clientilor pachete convergente cat mai repede si in modul cel mai economic cu putinta?.

Telekom a semnat doua acorduri de partajare a retelelor cu Orange, prin care cei doi operatori isi ofera acces la reteaua de fibra optica, respectiv mobila 4G. Folosindu-se de acest acord, Orange a inceput sa ofere pachete fix-mobil. Celalalt acord major de partajare a retelelor de pe piata locala a fost semnat intre Orange si Vodafone in anul 2013.2016-10-13

Autor: