Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Valeriu Nistor, Vodafone: Numarul de utilizatori de smartphone-uri va creste cu 5-10% inca 3-4 ani

marți 19 iulie 2016
Valeriu Nistor, Vodafone: Numarul de utilizatori de smartphone-uri va creste cu 5-10% inca 3-4 ani

Autor: Adrian Seceleanu 19
Valeriu Nistor, Vodafone: Numarul de utilizatori de smartphone-uri va creste cu 5-10% inca 3-4 ani

Autor: Adrian Seceleanu 19.07.2016

In cativa ani nu vom mai avea o piata de comunicatii si una de IT, ci o singura piata de tehnologie, in conditiile in care ambele segmente sunt puternic convergente, iar clientii cer solutii personalizate si din ce in ce mai sofisticate.

Migrarea utilizatorilor de la telefoanele simple catre cele inteligente va con­tinua sa reprezinte si in urma­torii 3-4 ani un factor de crestere pentru piata de comu­nicatii pentru mediul de business, insa cele mai fierbinti zone de dezvoltare ale industriei, unde evolutiile vor fi explozive, se vor afla in alte zone, precum cele de digitalizare a proceselor de business sau a conectarii a diferite echipamente la internet, afirma Valeriu Nistor, director comercial enterprise in cadrul Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata de telefonie mobila din Romania.

?Desi deja exista o rata de penetrare a smartphone-urilor de peste 50% pe diferite segmente, eu cred ca o sa vedem cresteri intre 5% si 10% in fiecare an ale numarului de utilizatori care au smartphone in urmatorii 3-4 ani. Aceasta evolutie este data in primul rand de consumul de date, de traficul de date creste cu o viteza extraordinara - 130% a fost de exemplu anul trecut cresterea in cazul Vodafone. Este o crestere expo­nentiala care cred ca va continua, mai ales ca vedem o tendinta a clientilor de a consuma din ce in ce mai mult continut video de pe telefoane si tablete. Consumul de date trage in sus si utilizarea de smartphone-uri.?

Vodafone, care are un numar total de peste 9 milioane de clienti (cartele sim) si afaceri anuale de peste 3,3 mld. lei (750 mil. euro) pe piata locala, revendica de la Orange prima pozitie de pe piata de servicii de comunicatii pentru companii, pentru care ofera intreaga gama de servicii, de la cele mobile pana la net si telefonie fixa.2016-07-19

Autor: