Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

Click : Cate scoli din mediul rural din Romania sunt conectate la internet

vineri 26 februarie 2016
Cate scoli din mediul rural din Romania sunt conectate la internet

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Desi 90% din scolile romanesti au un laborator IT, doar jumatate dintre acestea sunt conectate la internet, se arata intr-un studiu GfK comandat de Orange, derulat in scolile gimnaziale din mediul rural


Cate scoli din mediul rural din Romania sunt conectate la internet

--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Desi 90% din scolile romanesti au un laborator IT, doar jumatate dintre acestea sunt conectate la internet, se arata intr-un studiu GfK comandat de Orange, derulat in scolile gimnaziale din mediul rural.

"Desi in toate scolile din mediul rural exista computere, in doar 75% din scoli echipamentele sunt functionale. De asemenea, studiul a aratat ca 63% din profesori au o atitudine deschisa in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii la clasa, desi experienta lor didactica cu materiale educative digitale este foarte redusa, in principal din cauza lipsei de material digital corespunzator (cum ar fi softuri educationale sau manuale digitale). Ȋn ceea ce-i priveste pe elevi, majoritatea sunt deschisi catre noile tehnologii si multi dintre ei realizeaza deja activitati scolare pe calculatorul de acasa sau de la scoala”, se arata intr-un comunicat de presa remis joi MEDIAFAX.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Astfel, desi exista o infrastructura tehnologica functionala si o deschidere a profesorilor si a elevilor in ceea ce priveste educatia digitala, in prezent nu exista materiale educative digitale disponibile care sa poata fi utilizate in procesul de predare, potrivit studiului.

Avand in vedere aceste cifre, Fundatia Orange va derula ȋn anul scolar 2016-2017 a unui proiect-pilot de educatie digitala pentru ciclul gimnazial in 10 scoli de masa din mediul rural.

Proiectul, numit Digitaliada, are ca scop imbunatatirea performantei scolare a elevilor la unele din cele mai dificile materii cum ar fi matematica si TIC (informatica) prin utilizarea unor metode moderne de predare, ȋn completarea celor traditionale.

Ȋn cadrul proiectului-pilot, scolile vor fi dotate cu echipamente pentru folosirea materialelor digitale educative de tipul „ȋnvatare prin joc” pentru clasele V – VIII. Au fost alese matematica si TIC deoarece dezvolta abilitati precum logica si gandirea analitica, esentiale pentru integrarea in era digitala, se precizeaza in comunicat.

Cele 10 scoli participante vor fi alese printr-un apel public, la care se poate inscrie orice unitate scolara cu ciclu gimnazial din mediul rural.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Google promoveaza un sistem ultrarapid de accesare a stirilor Citeste si Semnificatia literei ''i'' din cuvantul "iPhone" Citeste si Schimbare uriasa la Facebook. Ce apare alaturi de clasicul buton LIKE. Utilizatorii se vor putea exprima mult mai bineAutor: