Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : ANCOM: Orange si Vodafone au oferit cele mai mari viteze la net mobil in trim. 4 2015

luni 04 ianuarie 2016
ANCOM: Orange si Vodafone au oferit cele mai mari viteze la net mobil in trim
ANCOM: Orange si Vodafone au oferit cele mai mari viteze la net mobil in trim. 4 2015

Autor: Adrian Seceleanu 03.01.2016

Orange si Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe piata locala, au avut si in al patrulea trimestru din 2015 cele mai rapide retele de internet mobil, conform datelor calculate de platforma netograf.ro a Autoritatii de Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

 

 

Cu o viteza medie de descarcare a datelor de 54,6 Mbps in exterior Orange a fost cea mai rapida retea locala de internet mobil, conform datelor ANCOM. Vodafone, pe de alta parte, este cea mai rapida retea locala dupa viteza de descarcare a datelor in interiorul cladirilor, cu o viteza medie de 29,7 Mbps calculata de platforma Netograf. ro.

Telekom si compania de cablu RCS&RDS ocupa in continuare ultimele locuri. Interesant este ca in cazul RCS&RDS nu se observa o crestere a vitezei medii in ciuda lansarii in luna octombrie a serviciilor de internet mobil prin tehnologia 4G. 

Reprezentantii companiei au sustinut la acea data ca reteaua permite atingerea unor viteze maxime de pana la 90 Mbps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

?Regii vitezei? de pe o piata cu peste 13 milioane de utilizatori de net mobil, ?incoronati? de ANCOM pe baza a mai putin de 5.000 de teste in trei luni

O problema pentru statisticile comunicate de ANCOM o reprezinta, in continuare, numarul mic de teste realizate de utilizatori: spre exemplu in perioada analizata, trimestrul 4 din 2015, este vorba de un numar mai mic de 5.000.

Acest numar de teste - 4.591 - pune sub semnul intrebarii relevanta clasamentului in conditiile in care la jumatatea anului trecut aceeasi autoritate anunta ca numarul de utilizatori de servicii de internet mobil ajunsese la aproape 13 milioane.2016-01-04

Autor: