Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Deezer tinteste o evaluare de peste un 1 miliard de euro

luni 19 octombrie 2015
Deezer tinteste o evaluare de peste un 1 miliard de euro

Autor: Oana Stupinean 19
Deezer tinteste o evaluare de peste un 1 miliard de euro

Autor: Oana Stupinean 19.10.2015 Compania franceza Deezer, care ofera serviciul de streaming online pentru muzica atat pe dispozitive mobile prin intermediul aplicatiei dedicate, cat si pe desktop printr-o aplicatie web, se pregateste pentru listarea la bursa din Paris si spera sa obtina cel putin 300 de milioane de euro pe actiuni, mutare ce ar duce la o evaluare a companiei de peste un miliard de euro, scrie Bloomberg.

?Piata de muzica este in plina ascensiune, iar segmentul de streaming va inregistra un ritm de crestere acce­lerat?, spune Hans-Holger Albrecht, CEO al Deezer. Oferta publica initiala ar evalua compania franceza la peste un miliard de euro, dupa vanzarea actiunilor la pretul intre 36 de euro si 49 de euro pentru o actiune.

Infiintat in 2007 de Daniel Marhely, care si-a incetat studiile la varsta de 16 ani pentru a lucra ca dezvoltator de start-up-uri in IT, serviciul Deezer a avut 6,3 milioane de abonati.

In prezent, Deezer trebuie sa faca fata noului competitor pe segmentul de muzica, serviciul de streaming de la Apple, lansat in iunie.

?De la lansarea Apple nu am observat schimbari majore asupra busi­nessului nostru. Apple nu schimba lu­crurile in totalitate, suntem obisnuiti cu competitia dura?, mai spune Albrecht.

Serviciile Deezer sunt disponibile si pentru clientii din Romania, fie in varianta gratuita - cu acces limitat la functionalitati, fie in varianta premium, care are un cost de 7 euro pe luna. Serviciul Deezer este disponibil la un pret redus pentru clientii subsidiarei locale a companiei franceze Orange.2015-10-19

Autor: