Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

Bursa : "Vodafone" elimina 1.300 de posturi in Spania

miercuri 29 iulie 2015
"Vodafone" elimina 1
"Vodafone" elimina 1.300 de posturi in Spania

     "Vodafone Group" Plc, al doilea operator major de telefonie mobila din lume (dupa numarul clientilor), va renunta la 1.300 de angajati din Spania, in urma achizitiei celui mai mare operator de cablu din aceasta tara, "Ono".
     Negocierile cu reprezentantii sindicatului "Ono" vor incepe la 1 septembrie, potrivit anuntului "Vodafone Spania". Compania a precizat: "Reducerea locurilor de munca reflecta, de asemenea, declinul vanzarilor si al profitului operational in ultimii ani, precum si investitiile masive in modernizarea retelelor de generatie viitoare".
     In martie 2014, "Vodafone" a decis sa preia "Ono", in schimbul sumei de 7,2 miliarde de euro (zece miliarde de dolari). Compania rezultata in urma fuziunii are aproximativ 6.000 de angajati.
     Anul trecut, agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a revizuit in scadere, de la "A3" la "Baa1", ratingul atribuit "Vodafone Group", dupa ce operatorul de telefonie mobila a cheltuit miliarde de euro pentru extinderea sa in Spania si Germania. Este pentru prima data din 2007 cand Moody's atribuie "Vodafone" un rating sub nivelul "A3".
     Luna aceasta, "Vodafone" a anuntat mai multe schimbari in structura sa de conducere din Europa, in ideea simplificarii procedurilor organizationale si a accelerarii procesului de luare a deciziilor. "Modificarile sunt destinate sa simplifice procedurile organizationale, sa creasca eficienta manageriala si sa accelereze procesul de luare a deciziilor", a informat, atunci, "Vodafone".
     Compania a raportat, recent, cresterea peste asteptari a veniturilor sale din servicii, in baza redresarii afacerilor din Europa, dupa ani de declin.
     In primul trimestru fiscal, incheiat in 30 iunie, veniturile din servicii au urcat cu 0,8%, in timp ce analistii asteptau un avans de 0,5%.
     "Vodafone" are divizii in 26 de tari, 54 de retele partenere in intreaga lume si operatiuni de broadband fix in 17 tari. La 31 martie 2015, "Vodafone" avea 445,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 12 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix.   

2015-07-29

Autor: