Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Brokerii se fac profesori ?pro bono? de finante personale ca sa atraga pe bursa banii corporatistilor

joi 16 iulie 2015
Brokerii se fac profesori ?pro bono? de finante personale ca sa atraga pe bursa banii corporatistilor

Autor: Radu Bostan 16
Brokerii se fac profesori ?pro bono? de finante personale ca sa atraga pe bursa banii corporatistilor

Autor: Radu Bostan 16.07.2015

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si patru firme de brokeraj vor tine seminarii gratuite de finante personale angajatilor din marile companii locale in ideea de a largi baza de investitori de retail si de a atrage catre piata de capital economiile unora dintre cei mai bine platiti salariati.

Brokerii de la Alpha Finance, BT Securities, Estinvest si Intercapital Invest, dar si reprezentantii BVB, vor organiza incepand din iulie si pana in noiembrie cursuri de cate doua ore la sediile din Bucuresti si din alte patru orase mari ale unor companii cu peste 300 de angajati.

Sase firme s-au inscris in prima faza pentru cursurile gratuite: Enel, Garanti Bank, Idea Bank, Idea Leasing, KPMG si Orange, iar Bursa vrea sa includa in program cel putin 20 de companii.

?Vom combina acest program cu unul pe care il derulam in interiorul bancii, prin care pregatim 20 de absolventi de facultate sa devina bancheri. Acest program de educatie financiara vine ca o manusa?, a afirmat Virginia Otel, director de comunicare la Garanti Bank.

Angajatii companiilor din energie si telecomunicatii sunt platiti, in medie cu circa 3.000 de lei net pe luna, in timp ce in sectorul financiar salariile depasesc 4.000 lei, fata de media la nivel de economie de 1.806 lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS) pentru luna mai 2015. Brokerii spera ca, odata ce ?corporatistii? devin familiarizati cu piata de capital, ii vor putea transforma in clienti.2015-07-16

Autor: