Consumator Online

Stire tematica: Telefoane

ziarulfinanciar : Telecomul in T3: un singur jucator mare cu venituri in crestere

miercuri 19 noiembrie 2014
Telecomul in T3: un singur jucator mare cu venituri in crestere

Autor: Adrian Seceleanu 19
Telecomul in T3: un singur jucator mare cu venituri in crestere

Autor: Adrian Seceleanu 19.11.2014

Compania de cablu UPC, care nu are operatiuni de telefonie mobila si pentru care telefonia fixa are o pondere redusa in business - fiind astfel protejata de impactul reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare in aprilie printr-o decizie a autoritatilor de reglementare, este singurul jucator mare din telecom care a avut venituri in crestere in al treilea trimestru, arata datele financiare raportate de companii si analizate de ZF.

Veniturile UPC au crescut cu peste 8% in trimestrul III, in timp ce restul jucatorilor au inregistrat scaderi situate intre 1 si 8%.  Orange, Vodafone si Telekom Mobile - cei mai mari trei jucatori de pe piata locala de comunicatii mobile au pierdut in al treilea trimestru venituri de aproximativ 40 mil. euro fata de aceeasi perioada a anului precedent, respectiv o scadere de 8%, de la 481 mil. euro in 2013 la 442 mil. euro in acest an.

Pe segmentul de telefonie mobila datele arata o crestere a numarului de abonamente si o continuare a declinului inregistrat si in primul semestru de utilizatorii de cartele preplatite.

Datele privind evolutia pietei de internet fix arata ca UPC si-a continuat cresterea si in trimestrul al treilea, la fel ca in primul semestru, in timp ce grupul Telekom a stagnat. Piata de servicii TV a ramas in crestere, cele mai bune rezultate fiind inregistrate de grupul Telekom.

Veniturile totale cumulate ale celor cinci operatori au fost de aproape 700 mil. euro in T3 si de aproape 1,4 mld. euro in primele noua luni ale anului. Calculele nu includ RCS&RDS, care nu publica date privind veniturile si clientii.2014-11-19

Autor: