News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Piata de smartphone-uri din Romania sare la 4,4 milioane de unitati in acest an

luni 03 aprilie 2017
Autor: Adrian Seceleanu 03
.04.2017 Piata de smartphone-uri nu mai are resurse de a creste cu 60-70% asa cum se intampla in urma cu 5-6 ani, insa isi va pastra tendinta pozitiva, iar numarul de unitati livrate va trece de 4,4 milioane in acest an, potrivit estimarilor Samsung, liderul pietei locale de mobile.

?Ne asteptam ca piata sa creasca in acest an cu aproximativ 10% pana la 4,4 - 4,5 milioane de unitati, ritm aproximativ egal cu cel inregistrat in anul precedent. Obiectivul nostru este clar si simplu, sa ramanem lideri, cu o cota de peste 40% din piata?, a declarat intr-un interviu pentru ZF Cristian Cojocaru, seful diviziei de echipamente de telecom din cadrul subsidiarei locale a gigantului sud-co­reean Samsung.

Incetinirea are loc si in contextul in care zona urbana se apropie de saturatie pe segmentul smartphone-urilor, iar segmentul de utilizatori dispusi sa treaca de la un telefon simplu la unul inteligent este in scadere.

?Pana anul trecut piata a beneficiat si de influxul de utilizatori de telefoane simple care treceau pe smart­phone-uri. Acum acest ritm se va reduce?, chiar daca proportia clientilor cu telefoane simple ramane una ridicata de aproape 40% din piata. ?Pe piata va exista in continuare un nucleu dur de utilizatori de feature phone-uri, de telefoane simple?, explica reprezentantul Samsung.

 


Autor: