News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Detinutii sunt scutiti de utilizarea cardului de sanatate

vineri 28 august 2015
--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Potrivit legii, sunt scutite de utilizarea cardului, persoanele private de libertate, dar si cele in arest preventiv, cat si toti cei internati in spitalele de maxima siguranta


. Toti cei din aceasta categorie pot avea card de sanatate, daca le-a fost emis, dar sunt exceptati de la utilizarea sa", a spus Tibichi.

Totodata, pentru persoanele cu afectiuni psihice pentru care a fost numit un reprezentat legal de autoritatea competenta, se utilizeaza cardul acestuia din urma, a adaugat directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

"Sigur ca acest pacient asigurat are card, dar nu foloseste cardul propriu, ci pe al reprezentantului legal", a mai spus Tibichi.

Totodata, el a precizat ca persoanele carora nu le-a fost emis card vor primi servicii medicale, dupa ce medicul va vedea in sistem ca le-a fost eliberat documentul, fara a avea nevoie de adeverinta de la casa de asigurari de sanatate de care apartin.

Din 1 septembrie prezentarea cardului de sanatate este obligatorie la acordarea fiecarui serviciu medical pentru asigurati, iar cei care au fost invitati sa ridice documentele si nu au facut-o nu vor mai beneficia de servicii medicale gratuite, decat daca sunt urgente medicale, a anuntat, pe 25 august, presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Cardul national de sanatate trebuia sa fie, din 1 mai, unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Intrucat nu toti asiguratii au intrat in posesia cardului de sanatate, CNAS a decis ca serviciile medicale sa fie acordate, o perioada, atat cu cardul, cat si fara.

 

 

 

Citeste si Anuntul BOR in privinta "controversatului" card de sanatate. Sfantul Sinod a luat o decizie Citeste si O femeie din Timis a cerut alt card de sanatate. Motivul i-a amuzat pe cei de la Casa de Asigurari Citeste si Medici de familie: Toata populatia, nu numai asiguratii, ar fi trebuit sa aiba card de sanatate
Autor: