News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Cateva modalitati foarte simple prin care puteti creste autonomia BATERIEI smartphone-ului cu Android

miercuri 26 august 2015
--> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Iata care sunt acestea: Treceti luminozitatea ecranului pe mod manual


. Ecranul este cel mai mare consumator de energie pe un smartphone. Cu setarea pusa pe „Automat”, consumul de energie este mai ridicat, deoarece este schimbata frecvent luminozitatea in functie de mediu. Calea: Settings/Display (& gestures)/Brightness level Activati „Battery Saver”. Nu este nevoie ca smartphone-ul sa stea tot timpul in modul de economisire, deoarece sunt afectate performantele. Puteti stabili ca atunci cand bateria ajunge la 15%, de exemplu, aceasta functie sa se activeze automat. Puteti face acest lucru mergand la Settings/Power. Daca sunteti utilizatori ai aplicatiei Google Photos faceti ca imaginile sa fie salvate in cloud doar in timpul incarcarii. Implicit, backup-ul se face de fiecare data cand telefonul se conecteaza la o retea Wi-Fi. Exista, insa, si optiunea ca aceste copii de rezerva sa fie facute doar atunci cand telefonul se afla la incarcat. Calea Google Photos/Settings/Backup & sync. Si alte aplicatii de sincronizare si stocare a fisierelor in cloud dispun de aceasta setare. De exemplu, in cazul OneDrive mergeti la Settings/Camera upload/Upload only when charging. Evitati sa folositi imagini de fundal animate si, in cazul ecranelor AMOLED, imagini in culori vii. Imaginile de fundal „live” sunt spectaculoase, dar consuma multa energie. Alegeti ca wallpaper o imagine statica. In cazul ecranelor AMOLED optati pentru imagini de fundal intunecate sau dominate de culoarea negru. Pentru a afisa aceasta culoare pixelii nu trebuie sa se aprinda. Reduceti numarul de widget-uri animate. Widgeturile care afiseaza animatii (precum cele ale aplicatiilor meteo) consuma si ele multa energie. De aceea, reduceti numarul lor cat de mult puteti. Treceti localizarea pe mod de economisire a bateriei. Implicit, serviciile de localizare sunt setate pe modul de acuratete mare. Mergeti pe calea Settings/Location/Mode si bifati Battery Saving.

Dezactivati cat mai multe animatii din sistemul de operare si sunetele pe care le fac tastele la apasare. Mai mult, dezactivati feedback-ul butoanelor din meniul Android mergand in setarile tastaturii pe care o utilizati (calea difera de la un producator la altul).

Citeste si Pattern-urile de blocare folosite de utilizatorii de Android sunt la fel de usor de ghicit ca parolele. STUDIU Citeste si Sony va oferi servicii video cu ajutorul dronelor, din 2016 Citeste si REVIEW Allview X2 Soul Pro - O surpriza placuta sub brand romanesc
Autor: