News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Inventia care ar putea inlocui cafeaua

marži 27 august 2013

Ben Yu, un biochimist american de 26 de ani, sustine ca a gasit alternativa la cafea: spray-ul cu cofeina, un produs mai eficient si mai ieftin decat cele existente si care nu contine ā€œingrediente misterioaseā€


.

Primul spray energizant pe baza de cofeina, asa cum sustine cel care l-a inventat, contine apa, cofeina si aminoacizi, substante care ajuta la absorbtia substantei prin piele, scrie Daily Mail.

Lichidul pe care il contine acest spray patrunde in piele si elibereaza cofeina in corp pe parcursul a mai multor ore, astfel ca efectul este mai indelungat decat cel obtinut in cazul consumului unei cesti de cafea.

Fiecare pulverizare contine aproximativ un sfert din cantitatea de cofeina pe care o contine o ceasca de cafea, dar aparent are acelasi efect pe care il are o ceasca intreaga.

ā€œAsta se intampla pentru ca produsul nostru nu este ingerat, nu este aproape in intregime metabolizat de ficat inainte de a patrunde in organism. Astfel, o cantitate mai mica de cofeina are acelasi efect cu o cantitate mai mare ingerata prin intermediul unei cesti de cafeaā€, se arata pe site-ul companiei. 

Astfel, cei care il vor folosi se vor simiti plini de energie si vor avea o capacitate mare de concentrare fara sa fie suprastimulati asa cum se intampla in cazul consumului de cafea si bauturi energizante.

Inventatorul spray-ul si partenerul sau de afaceri, Deven Soni (33 de ani), recomanda ca lichidul sa fie pulverizat pe gat sau pe incheieturi, la fel ca parfumul. Celor care sunt tentati sa-l foloseasca li se recomanda sa nu depaseasca 20 de pulverizari pe zi.

Spray-ul care contine 40 de doze costa 15 dolari. Compania infiintata de catre cei doi a inceput deja sa primeasca comenzi online. Produsul urmeaza sa fie disponibil si in benzinarii si magazine alimentare.


Autor: