News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Cosmote Romania lanseaza comercial serviciile 4G cu viteze de descarcare a datelor de pana la 75 Mbps

marşi 30 aprilie 2013
Autor: Adrian Seceleanu 29
.04.2013

Cosmote Romania, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, a lansat comercial luni serviciile de date 4G, in Bucuresti (zona de nord), Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi si in statiunile turistice Sinaia, Busteni, Predeal, a anuntat compania.

?Reteaua 4G furnizeaza o experienta de utilizare semnificativ imbunatatita, permitand viteze de descarcare de pana la 75 Mbps, respectiv de incarcare de pana la 37,5 Mbps. (?) Noua retea 4G a Cosmote este disponibila pentru descarcarea si incarcarea datelor initial prin doua modemuri, Huawei E3276 si ZTE MF823, fiecare la pretul de 99 lei (TVA inclus), respectiv prin intermediul tabletei Samsung Galaxy Note LTE 10.1, la 1369 lei (TVA inclus), achizitionate impreuna cu abonamentul Connect XXL pe 2 ani?, potrivit oficialilor companiei.

?Clientii de date existenti, precum si cei noi care dispun de aceste dispozitive au acum la dispozitie extraoptiunea 4G Extension, care poate fi activata in magazinele din reteaua Cosmote din aria de acoperire 4G, impreuna cu abonamentele Connect 3G S-XXL si cu abonamentul Connect T. Pentru planurile tarifare S, M si L din portofoliul Connect 3G, extraoptiunea poate fi activata pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus), in timp ce pentru restul (Connect XL, Connect XXL si Connect T) este inclusa promotional pentru intreaga perioada contractuala, singura conditie fiind aceea de a avea un SIM dedicat si un terminal 4G compatibil. De asemenea, utilizatorii care doresc trafic de date aditional la viteze 4G, au la dispozitie extraoptiunea 4G Extra, care se poate aplica la un abonament Connect 3G cu 4G Extension activat si care ofera 1GB cu viteze de pana la 75 Mbps, in schimbul unei taxe de 3,72 euro (TVA inclus)?, au spus reprezentantii companiei de telefonie mobila.

?Dezvoltarea graduala a retelei 4G si a portofoliului de produse este continua, in linie cu strategia noastra de extindere a retelei broadband, care reprezinta de altfel principalul pilon al planurilor noastre de investitii. Cosmote va depune in perioada urmatoare toate eforturile necesare furnizarii unor servicii de o calitate ireprosabila si a unei experiente de utilizare la cel mai inalt nivel?, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer Cosmote Romania.

La jumatatea lunii aprilie, Cosmote Romania oferea prin reteaua de date 3G viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru internetul mobil in 159 de orase si peste 1000 localitati din Romania, acoperind peste 49,5% din populatie.

Clientii Cosmote pot accesa si viteze de pana la 21,6 Mbps in tehnologia HSPAA in 189 de orase din tara. In total, serviciile 3G ale Cosmote acopera in prezent peste 73% din populatia Romaniei.

Orange si Vodafone, cei mai mari jucatori de pe piata locala de telefonie mobila, au lansat deja comercial serviciile 4G.
 


Autor: