News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

libertatea : Utilitatile s-au scumpit cu 160% | In ultimii 7 ani, facturile la apa, gaze si electricitate au explodat

miercuri 27 februarie 2013
Chiar daca in ultimii ani cei mai multi romani au traversat momente dificile din cauza veniturilor diminuate, facturile la utilitati au crescut constant
. Doar in ultimii sapte ani, serviciile de apa, canal, salubritatea, gazele si energia electrica s-au scumpit cu aproape 160%.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, cele mai mari majorari operate intre anii 2005-2012 s-au inregistrat la apa si salubritate, respectiv 157%. In acelasi interval de timp, energia termica si-a dublat pretul, gazele s-au scumpit cu 75% iar energia electrica, cu 52%. Cel mai revoltator este ca romanul de rand, consumatorul, nu are nici o scapare din tavalugul majorarilor de pret, si asta pentru ca in cazul fiecarui serviciu este captivul unui singur furnizor.

?Nu sunt de vina companiile care ne trimit facturi din ce in ce mai grase, ci statul roman, care le-a dat pe mana niste monopoluri. Acestea trebuiau sa ramana la stat si sa fie ghidate dupa politici sociale si economice publice. E inadmisibil sa cresti preturile in permanenta fara nici o justificare concreta. Statul a vandut resursele naturale, care sunt de la Dumnezeu, iar aceste fapte sunt ireversibile! Lucrurile ar putea sa inceapa sa se indrepte cand lumea va iesi in strada, asa cum se intampla acum in Bulgaria?, a explicat pentru Libertatea Ilie Serbanescu (foto), analist economic.

Apa Nova, profit mai mare cu 7,8 milioane ?

Desi cresterile de pret au fost ?justificate? deseori cu ?acoperirea cheltuielilor cauzate de criza?, companii precum Ana Nova Bucuresti inregistreaza, de la an la an, profituri tot mai mari.

Potrivit ZF, Ana Nova a avut in 2011 o cifra de afaceri de 117 milioane de euro, fata de 78,7 milioane de euro in 2005. In aceeasi perioada, profitul net a crescut cu 7,8 milioane de euro.

Voteaza articolul!

+1

0

| azi, 00:00
Autor: