News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Click : Vrei o locuinta? Uite cum o cumperi direct de la banca!

marşi 23 octombrie 2012

Cum piata imobiliara a fost inundata, in ultima vreme, de locuinte executate silit de catre banci, cei care cauta o casa pot lua in serios in considerare si aceasta varianta


. Specialistii conso.ro ne spun care este procedura de achizitionare a unei astfel de locuinte.

Cum gasesti locuinte executate silit?

Primul pas consta in identificarea unui imobil care sa intruneasca cerintele cumparatorilor: localitatea, numarul de camere, dotarile etc. Acest lucru se poate face in mod direct, accesand site-urile bancilor. Majoritatea institutiilor bancare care au stocuri de imobile executate silit a creat sectiuni speciale pe paginile proprii de internet care permit o cautare rapida.

Care e procedura in cazul licitatiei?

In cazul unei licitatii publice, lucrurile se complica putin. In primul rand, trebuie sa stii ca, daca te hotarasti sa cumperi un imobil prin licitatie publica, esti obligat sa depui intr-un cont indicat de vanzator cel putin 10% din pretul de incepere a licitatiei. Deci, trebuie sa dispui de bani lichizi. Apoi, vei depune o oferta scrisa la executor impreuna cu dovada faptului ca ai achitat aceasta suma. Executorul va oferi spre vanzare imobilul prin trei strigari succesive, la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, pornind de la pretul mentionat in publicatia de vanzare.

Ai castigat licitatia? Poti plati in rate!

La cererea persoanei care a castigat licitatia, executorul, cu acordul bancii, poate stabili plata pretului in rate, numarul acestora, cuantumul si data scadentei lor, precum si suma care se plateste in avans. Astfel, in cazul in care institutia de credit care a scos la vanzare imobilul este de acord, pretul poate fi achitat in mai multe rate, respectiv prin credit.

Castigatorul licitatiei este obligat sa inceapa plata in termen de cel mult 30 de zile de la data vanzarii. Daca acesta nu depune pretul la dispozitia executorului in termen de 30 de zile, imobilul se va scoate din nou la vanzare. Castigatorul primei licitatii va fi nevoit insa sa suporte toate cheltuielile prilejuite de noua licitatie. Dupa plata integrala a pretului, executorul, pe baza procesului verbal de licitatie, va intocmi actul de adjudecare.

Cum cumperi fara licitatie?

Imobilul se poate vinde si direct unui cumparator care ofera cel putin suma prevazuta in procesul verbal de stabilire a pretului. La data vanzarii, executorul va intocmi procesul verbal de vanzare directa, care va fi semnat de executor, de banca si de cumparator. Chiar daca, dupa achizitie, locuinta este libera de sarcini, s-ar putea sa fie inca locuinta.

Imobilul vine la pachet cu locatarii

Noul proprietar trebuie sa realizeze toate demersurile legale necesare pentru evacuare. Dupa licitatie, in perioada 01 decembrie-01 martie nu se pot efectua evacuari. Exceptie fac cazurile in care se face dovada de catre cumparator ca el si familia sa nu au la dispozitie o locuinta corespunzatoare sau ca debitorul si familia sa au o alta locuinta in care s-ar putea muta.

Iata ce link-uri sa accesezi

Banc Post: www.bancpost.ro/Persoane-Fizice/Alte-servicii/Licitatii-bunuri-in-executare-silitaBCR: http://vanzari.bcr.roRaiffeisen: http://vanzari.bunuri.raiffeisen.roUnicredit: http://www.unicredit-tiriac.ro/info/licitatii/Uite ce oferte gasesti pe piata!

BCR

Bucuresti, apartament 2 camere ? 53.119 euroTg. Mures ? apartament 3 camere, 178.350 lei Banc Post

Alba ? teren si casa de locuit, 350 mp ? 127.500 euroBacau ? apartament 3 camere, 20.100 euro

Raiffeissen Bank

Bucuresti - garsoniera, 23.500 euroComuna 1 Decembrie ? apartament 3 camere, 26.700 euroUnicredit Tiriac

Pitesti ? apartament 3 camere, 189.770 lei


Autor: