News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : BCR scoate la vanzare peste 600 de locuinte ale restantierilor

miercuri 22 august 2012
Autor: Razvan Voican 22
.08.2012

BCR, cea mai mare banca dupa active, se transforma intr-un mare vanzator de locuinte, ajungand deja la un portofoliu de peste 600 de oferte de case si apartamente pe care le arunca pe piata pentru a-si recupera creantele de la clientii care nu-si mai pot plati ratele.

In majoritatea cazurilor este vorba despre executari silite, insa sunt si situatii in care clientul decide voluntar sa-si vanda proprietatea, iar banca il sustine pentru a gasi cumparator si a-si putea acoperi datoriile.

Potrivit datelor postate pe propriul portal de valorificare a garantiilor aduse de clienti, BCR incearca sa vanda in prezent peste 400 de apartamente si circa 220 de case situate in toate colturile tarii. Preturile locuintelor insumeaza circa 30 mil. euro fara TVA, proprietatile din oferta fiind foarte diverse, de la garsoniere modeste la apartamente cu trei si patru camere, case din chirpici si vile cu doua etaje si noua camere.

BCR a accelerat valorificarea garantiilor aferente creditelor cu probleme, atat pe zona de retail, cat si la corporate in conditiile in care neperformantele au ajuns sa reprezinte un sfert din totalul portofoliului.


Autor: