News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Evenimentul zilei : Scapa de masina veche! Programul Rabla, in prelungiri

vineri 10 august 2012
Miercuri a demarat o noua etapa a programului
. Sursa: CODRIN PRISECARU

Romanii care vor sa scape de masina veche si sa-si ia una noua la reducere pot beneficia de avantajele programului guvernamental "Rabla", pentru care s-a dat startul miercuri.

Pentru actuala sesiune, cea de-a doua din acest an, Administratia Fondului pentru Mediu are un buget de 57 milioane de lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de zece ani, potrivit Ministerului Mediului si Padurilor.

Sesiunea pentru persoanele juridice se afla in proces de derulare. Etapa de depunere a dosarelor a debutat la 23 aprilie si se va incheia pe 31 august.

Oferte pentru editia a doua a programului

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a afirmat ca, dupa rectificarea bugetara, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, se va putea da drumul la cea de-a doua etapa de inca 15.000 de tichete pentru Programul Rabla. Prin acest program au fost casate in 2012 aproape 26.000 de autoturisme vechi.

In cadrul primei sesiuni, au fost achizitionate 8.006 masini, dintre care 3.661 produse in Romania. Ca si pana acum, prima de casare este de 3.800 lei, acordata persoanelor care nu au participat pana acum la Programul Rabla si care au un autoturism mai vechi de zece ani, in stare de functionare.

Pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice. Vanzatorii de autoturisme au oferte cu care incearca sa atraga cumparatorii.

De exemplu, una dintre ofertele speciale la Peugeot este un Peugeot 206 cu cinci usi Urban 1.4HDI de 70CP, pe motorina, cu o reducere de 6.169 de euro, astfel incat pretul scade de la 14.229 de euro pana la 8.060 de euro, cu tot cu TVA si trei prime de casare.

Iar la dealerii Dacia puteti achizitiona, prin Programul Rabla, un Logan la pretul de 3.900 de euro, cu tot cu TVA, plus garantie trei ani sau 100.000 km.

57 milioane de lei este bugetul pus la dispozitie in cadrul acestei sesiuni a Programului Rabla


Autor: