News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

Gandul : Un important software folosit in intreaga lume, vulnerabil la atacurile hackerilor

luni 16 iulie 2012

Reprezentantii Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite ale Americii au aventizat, vineri, ca popularul sistem folosit de catre organizatii din intreaga lumea pentru a administra milioane de aparate prin intermediul internetului este vulnerabil la atacurile venite din partea hackerilor, informeaza Washington Post


.

Sistemul cunoscut sub numele de Niagara Framework le permite companiilor, reprezentantilor armanei, celor care isi desfasoara activitatea in domeniul sanatatii si altor utilizatori sa controleze de la distanta sau sa monitorizeze aparaturi, lifturi, camere video, sisteme de securitate si alte operatiuni delicate.

In alerta emisa de catre cei de la Departamentul de Securitate Interna al SUA, specialistii in securitate cibernetica au declarat ca utilizatorii programului Niagara trebuie sa interzica imediat accesul pe conturile de "oaspeti", sa intrerupa accesul direct la Internet si sa ia si alte cateva masuri pentru a preveni exploatarea configuratiei si a problemelor software-ului de catre hackeri.

"Dezactivati conturile pentru utilizatori de tip <<oaspete>> sau <<demo>> in cazul in care acestea sunt active", se specifica in alerta emisa. Alte actiuni mentionate, de asemenea, in avertisment cuprind inchiderea conturilor pe care s-a incercat accesul in mod excesiv cu parole gresite, folosirea unor parole mai puternice, schimbarea numelor si a parolelor si limitarea accesului la fisierele sistemului.

Avertismentul autoritatilor americane vine dupa ce in urma cu cateva zile specialistii in securitate Billy Rios si Terry McCokle au descoperit punctele vulnerabile ale sistemului. In urma unui atac, hackerii ar avea astfel acces la fisiere care contin nume de utilizatori si parolele acestora.

Saptamana trecuta reprezentantii companiei Tridium, cea care a dezvoltat software-ul Niagara, au anuntat consumatorii despre problemele de securitate. Oficialii Departamentului american de Securitate Interna au declarat ca intarzierea realizarii unui avertisment a fost hotarata pentru a le permite celor de la Tridium sa isi remedieze problemele.

Intr-o postare de pe un blog, Billz Rios, unul dintre cei care a descoperit problemele de securitate ale sistemului, i-a criticat pe reprezentantii Tridium si a laudat eforturile membrilor Departamentului de Securitate Interna. El a mentionat, de asemenea, ca cei de la Tridium ar fi cunoscut vulnerabilitatea sistemului de aproape un an.

"Tridium intelege importanta securitatii si este devotat in acordarea ajutorului consumatorilor pentru a face setarile necesare la software-ul lor Niagara AX Framework pentru a asigura cele mai mari nivele de securitate. Am emis o alerta de securitate pentru a-i indruma pe clientii nostrii cum sa verifice daca sistemul lor este configurat adecvat pentru a fi protejat impotriva atacurilor", au declarat reprezentantii Honeywell, compania care detine Tridium, ca raspuns la alerta.


Autor: