News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Orange vine cu noi oferte pentru clientii de cartele

vineri 06 iulie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 06
.07.2012

Orange, numarul unu pe piata locala de telefonie mobila, a lansat o noua oferta pentru cei cateva milioane de clienti ai cartelelor preplatite, prin care ofera pachete de minute de apeluri, SMS-uri si acces la internet la tarife care variaza intre 5 si 9 euro credit.

Una dintre optiuni, care are un tarif de 5 euro, include 2.000 de minute sau SMS-uri in retea si 100 de minute sau SMS-uri nationale. Optiunile cu un cost de 5, 7 sau 9 euro credit includ pe langa minute si SMS-uri nationale si in retea, si 75 MB, 300 MB sau 500 MB de trafic de date.

"Aceasta initiativa vine in completarea programelor destinate clientilor nostri", a declarat Julien Ducarroz, director comercial al Orange Romania.

Orange avea la finele lunii martie 2012 peste 10 milioane de clienti, dintre care cea mai mare pondere o au clientii cu cartele preplatite. Potrivit datelor furnizate de autoritatea de reglementare la finele lunii decembrie 2011, pe piata existau 16,8 milioane de cartele prepay, dintre care 14 milioane erau active - adica fusesera utilizate in perioada de raportare a datelor. Din cele 14 milioane de cartele active la finele anului trecut, aproximativ 4,9 milioane erau in portofoliul Vodafone, iar alte aproximativ 5 milioane erau in portofoliul Cosmote. Orange, care nu dezvaluie care este raportul abonati-cartele din baza sa de utilizatori, la fel ca RCS&RDS, are probabil peste 5 milioane de utilizatori prepay.

Anul trecut numarul de cartele prepay active a scazut cu un milion. Tendinta a fost surprinsa si in raportul financiar anual al France Telecom, actionarul majoritar al Orange Romania.

"Scaderea de pe segmentul prepay - n.red.) poate fi atribuita unei cresteri a inflatiei - care a atins 8% in prima jumatate a anului - si unei lipse de incredere in perspectivele economice, care ii determina pe romani sa amane achizitiile si sa economiseasca mai mult". Raportul precizeaza insa ca lansarea unor noi optiuni pentru clientii prepay a determinat revenirea la finele anului trecut a numarului de utilizatori ai Orange Romania de pe acest segment la nivelul din 2010.


Autor: