News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Vodafone anunta ca va oferi acces gratuit la net prin Wi-Fi pe litoral, din iulie

vineri 29 iunie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 28
.06.2012

Vodafone, numarul doi pe piata locala de telefonie mobila, va oferi incepand din luna iulie, utilizatorilor care detin telefoane, tablete sau alte gadgeturi cu conectivitate Wi-Fi acces gratuit la internet pe zece zone de plaja din Mamaia si patru din Costinesti, a anuntat operatorul. Accesul este oferit gratuit pentru orice utilizator cu un echipament Wi-Fi, inclusiv pentru clientii altor retele de telefonie mobila, potrivit Vodafone.

"Astfel, din luna iulie, vom acoperi cele mai importante plaje din Mamaia si Costinesti cu Wi-Fi gratuit, pentru a oferi tuturor utilizatorilor posibilitatea de a testa serviciile Vodafone si de a experimenta variatele aplicatii pentru mobil pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, disponibile oriunde si oricand, prin reteaua de date a Vodafone Romania", a declarat Dragos Chivu, Director, Data Marketing, Vodafone Romania.

"Pentru inceput, in programul de acoperire Wi-Fi pe litoral, accesul gratuit, nelimitat, la Internet va fi disponibil in Mamaia pe plajele din zona Casino - la piciorul telegondolei, in fata hotelului Savoy, in zona hotelului Junona, pe plaja Vega, in interiorul parcului Aqua Magic, in zona hotelului Neptun, a hotelului Sulina, in fata hotelurilor Flora si Ovidiu - langa pasarela, in zona Melody si zona Camping Nord. Accesul gratuit la Internet prin intermediul Wi-Fi va fi disponibil si in Costinesti, in zona Obelisc, Zece Steaguri, Pizzeria Albert si in fata clubului Tineretului", potrivit Vodafone.

Anuntul Vodafone vine la cateva zile dupa ce si oficialii Orange Romania sugerau, intr-o conferinta, ca ar putea oferi acces gratuit la net pe litoral. "Nu voi spune nimic concret, dar va voi da cateva ponturi: in timpul verii metroul se va muta pe litoral. Intelegeti ce puteti", a spus Ducarroz, fara a oferi alte detalii. "In curand veti putea vedea cateva actiuni speciale ale Orange pe litoral", a mai spus el. Orange le-a oferit in ultimele luni ale anului trecut clientilor care circulau cu metroul din Bucuresti posibilitatea de a utiliza gratuit serviciul de acces la internet, incercand astfel sa stimuleze consumul de date mobile.

Orange si Vodafone au oferit acces gratuit la net in metroul din Bucuresti prin reteaua de date 3G, deci numai clientilor proprii, nu printr-o retea Wi-Fi - asa cum se va intampla de aceasta data pe litoral cu Vodafone.
Dintre jucatorii mari de pe piata locala telecom, RCS&RDS a fost pionierul ofertelor de acces gratuit la net printr-o retea Wi-Fi.


Autor: