News ZP Interceptor

Stire tematica: resurse umane

ziarulfinanciar : Parlamentul European ataca in iunie costurile ?astronomice? ale internetului mobil in roaming

miercuri 04 ianuarie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 04
.01.2012

Utilizarea serviciilor de date in roaming va ramane de peste 100 de ori mai scumpa in strainatate (in roaming) decat in tara de origine in urmatorii zece ani daca propunerile actuale facuta de Comisia Europeana vor fi adoptate in aceasta vara, scrie The Guardian.

Parlamentul European trebuie sa voteze in aceasta vara impunerea unor noi limite maxime la tarifele practicate pentru serviciile de date mobile in roaming. Propunerea aflata pe masa este ca un operator de telefonie mobila sa nu poata taxa un client cu mai mult de 500 de euro pentru transferul unui gigabyte de date.

"Propunerile comisiei au fost generoase cu industria de telefonie mobila", spune europarlamentarul irlandez Sean Kelly, care propune ca tariful pentru transferul unui gigabyte de date in roaming sa scada pana la 90 de euro in anul 2014. "Nu cred ca vreuna dintre companiile de telefonie mobila va da faliment (...). Obiectivul nostru ar trebui sa fie sa nu mai existe deloc acest sistem de taxare in roaming".

Pretul mediu in tarile UE pentru a transfera 1 GB de date a scazut la 7 euro pentru utilizatorii care folosesc serviciile in tarile de origine. Primele limitari ale tarifelor pentru utilizarea in roaming a telefonului mobil in tarile UE au fost introduse in anul 2007. Noua runda de taieri va fi votata in iunie.


Autor: