16 Sep 2019 - 01:12       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : iPhone 5S si iPhone 5C, disponibile la precomanda in Romania

luni 16 septembrie 2013
Autori: Claudiu Ilioiu , Stefan Stan 15
.09.2013

Apple a lansat  saptamana trecuta noua generatie a smartphone-ului iPhone, respectiv iPhone 5S si iPhone 5C.  Noile modele sunt disponbile in Romania pentru precomanda din data de 13 septembrie prin magazinului online QuickMobile. Potrivit datelor oferite de companie, livrarile se estimeaza ca vor incepe din luna Octombrie, iar livrarea se va face in ordinea confirmarii platii.

Noul iPhone 5S este disponibil in culorile Silver(argintiu), Gold(auriu) si Space Gray(gri) cu 16/32/64 GB, iar iPhone 5C este disponibil in culorile Green(verde), Yellow(galben), White(alb), Blue(albastru) si Pink(roz) cu 16GB sau 32GB.

Preturile la care iPhone 5s si iPhone 5C sunt disponibile la precomanda sunt:

iPhone 5S 16 GB - 3499 Lei
iPhone 5S 32 GB - 3999 Lei
iPhone 5S 64 GB - 4499 Lei
iPhone 5C 16 GB - 2999 Lei
iPhone 5C 32 GB - 3499 Lei

Diferentele dintre noul iPhone 5S si "ruda saraca" iPhone 5C

Noile modele de iPhone, 5S si 5C sunt diferite atat la design, cat si la specificatiile tehnice. Iphone. 5C are o carcasa din plastic rotunjita si disponibila in mai multe culori, in timp ce iPhone 5S pastreaza aspectul mai traditional al iPhone 5. Procesorul de pe iPhone 5S este de doua ori mai rapid decat pe iPhone 5C, iar noua tehnologie de scanare a amprentelor face iPhone-ul 5S unul dintre cele mai sigure dispozitive de pe piata.

iPhone 5C este primul iPhone pentru ?un buget redus?, prin intermediul acestui model Apple dorind sa se adreseze unei noi categorii de clienti, orientati pana acum spre produsele rivalilor asiatici.

Specificatiile pentru iPhone 5C sunt similare cu cele ale iPhone 5 ? display retina, LTE, iSight camera, procesor A6, insa carcasa este din policarbonat. In timp ce majoritatea inovatiilor tehnice sunt la iPhone 5S, iPhone 5C-ul este o inovatie in domeniul marketingului. In Statele Unite iPhone 5C va fi disponibil la 99 de dolari la abonament pe doi ani. 

iPhone 5S urmeaza traditia inceputa de iPhone 3Gs si iPhone 4s, oferind la suprafata schimbari aproape imperceptibile fata de predecesor, insa fiind complet remodelat in interior.

Noul iPhone 5S utilizeaza noul procesor A7, care ofera o viteza de doua ori mai mare decat predecesorul A6, tehnologia de scanare a amprentelor, introdusa in butonul ?Home?, si camera iSight. iPhone 5S este primul smartphone care functioneaza pe 64 de biti, ceea ce face sistemul de operare IOS 7 sa mearga mult mai raid, aplicatiile fiind optimizate pentru cipul A7.

iPhone 5S utilizeaza si un coprocesor, M7, care este o aditie la procesorul principal A7. M7-le este menit sa preia unele sarcini care intrau in atributia procesorului principal, precum cele obtinute prin aplicatiile care masoare date de miscare: accelerometru, giroscop, busola, aplicatii de fitness etc.
Schimbarea majora care vine odata cu iPhone 5C este gama variata de culori in care este disponibila carcasa: verde, alabstru, galben, roz si alb.

iPhone 5C este putin mai mare decat iPhone 5S si iPhone 5, iar carcasa din plastic este rotunjita la margini, amintind de modelele mai vechi de iPhone 3 si 3Gs. Ambele telefoane, atat 5C, cat si 5S au un ecran cu un display de 4 inci.
 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu