23 Feb 2019 - 12:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima paginć * Cćutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Gandul : iOS 7. Cum arata noul sistem de operare pentru iPhone. Gandul a transmis live text de la conferinta dezvoltatorilor Apple. VIDEO

marži 11 iunie 2013

A inceput conferinta anuala a dezvoltatorilor Apple, World Wide Developers Conference 2013 (WWDC 2013), in cadrul careia compania americana prezinta cele mai noi si mai importante produse si servicii


. Evenimentul a fost deschis de catre Tim Cook, directorul executiv al Apple.

Compania a anuntat astazi un nou sistem de operare, OS X ā€˛Mavericksā€¯, o noua linie MacBook Air, un nou Mac Pro, serviciul de creare si editare de documente online iWork for iCloud, noul sistem de operare mobil iOS 7 si serviciul iTunes Radio. 

Cel mai astepat anunt al serii a fost iOS 7. Noul sistem de operare pentru iPhone si iPad are o interfata redesenata si functii noi. Totul este mai ā€˛platā€¯ si minimalist. Tastatura este transparenta, iar populara bara ā€˛Slide to unlockā€¯ nu mai exista. In noua versiune ecranul se deblocheaza prin glisarea  imaginii in sus. A fost introdus si un control center, la care utilizatorul are acces rapid la setarile importante ale dispozitivului. Pentru dezvoltatori, platforma va fi disponibila imediat, iar pentru consumatori in urmatoarele saptamani. 

Informatii pe larg despre noile produse si servicii Apple gasiti mai jos. 

Gandul.info va prezinta live text de la conferinta:

21:57 iOS 7 va fi disponibil pentru dezvoltatori imediat. Consumatorii il vor putea descarca in urmatoarele saptamani, intr-o prima faza doar de pe iPhone. Dispozitivele suportate: iPhone 4 sau model mai nou, iPad 2 sau mai nou, iPad Mini si iPod generatia a cincea sau mai nou. 

21:52 Aplicatia de muzica din iOS are o noua functie - iTunes Radio. Utilizatorii vor putea alege genuri muzicale dintr-o lista cu sugestii sau adauga genurile favorite. Orice melodie din iTunes Radio va putea fi cumparata printr-un ā€˛singur clickā€¯ si ascultata pe iPhone, iPad, Apple TV sau Mac. Acest serviciu este un competitor pentru Pandora Radio. 

21:45 Siri are o noua voce, ā€˛mai umanaā€¯. Mai mult, acum poate reda ultimul voicemail, accesa Wikipedia fara a lansa browserul si modifica unele setari din telefon. 

21:10 Vine vedeta zilei: iOS. Apple a vandut pana acum 600 milioane de dispozitive cu sistem de operare iOS. Peste 93% dintre utilizatorii de iOS folosesc ultima versiune a sistemului de operare mobil - iOS 6. 

Este anuntat noul iOS 7. Acesta are o interfata noua, redesenata complet si functii noi. Totul este mai ā€˛platā€¯ si minimalist. Tastatura este transparenta. Populara bara ā€˛Slide to unlockā€¯ nu mai exista. Ecranul se deblocheaza intr-un mod similar cu cel de pe Windows Phone. Intreaga imagine este glisata in sus. Este introdus si un control center, asemanator cu Notification Panel din Android 4.2. 

Apple a tras cam mult cu coada ochiului la rivalii de la Google. Ne este prezentat serviciul de cautare si informatii Unified Search Bar, care seamana suspect de mult cu Google Now. 

Aplicatia de camera din iOS7 dispune de propriile filtre (a la Instagram). Imaginile sunt organizate in ā€˛Momenteā€¯, in functie de ziua sau locul in care au fost facute. 

Sursa foto: TechCrunch.com

21:05 Se trece la iCloud. Serviciul de stocare online are 300 milioane de conturi inregistrate. Apple introduce iWork for iCloud, un serviciu care va concura direct cu Google Drive (Docs) si SkyDrive de la Microsoft. iWork permite crearea si editarea de documente in browserul de internet. Serviciul va debuta in acest an, la o data nespecificata. 

21:00 Este prezentat un nou model de Mac Pro. Acesta are o forma neobisnuita, cilindrica. Computerul are un senzor in spate, care aprinde o sursa de lumina atunci cand utilizatorul umbla la porturi. Aceasta functionalitate este utila in spatiile slab iluminate.

20:55 Phil Schiller, directorul de marketing al Apple, introduce noua linie de laptopuri MacBook Air. Acesta sunt bazate pe noile procesoare Intel Core i7 ā€˛Haswellā€¯ si ofera performante grafice cu 40% mai ridicate. Sunt anuntate versiuni cu ecrane de 11 inci si 13 inci, cu autonomii ale acumulatorilor de 9 ore, respectiv 12 ore. 

Sursa foto: Gizmodo.com

20:51 Dezvoltatorii vor avea acces la o versiune preview de Mac OS X ā€˛Mavericksā€¯ incepand de maine. Pentru consumatori, sistemul de operare va fi disponibil din toamna. 

20.45 Apple a lansat aplicatii iBooks si Maps pentru Mac. In iBooks Store sunt disponibile peste 1,8 milioane de titluri. 

20:36 A fost lansata o noua versiune a browserului Safari, mai rapida si care ofera un consum mai mic de memorie si de energie. Acesta dispune si de un serviciu de sincronizare a parolelor - iCloud Keychain. Odata ce te-ai logat pe un dispozitiv care foloseste serviciul de stocare online iCloud, parolele sunt sincronizate si pe celelalte dispozitive care ruleaza iCloud. Este un serviciu care aduce cu LastPass. 

Sursa foto: TechCrunch.com

20:24 Cook: ā€˛Am vandut 27 milioane de copii de Mountain Lionā€¯. Pana acum au fost lansate noua versiuni ale sistemului de operare, toate cu nume de feline. Acum compania are o problema... Noul OS X se va numi ā€˛OS X Mavericksā€¯. Platforma a fost gandita in asa fel incat sa fie rapida si sa ofere un consum redus de energie pe laptopuri.

20:20 Cresterea din ultimii cinci ani: Mac vs. PC

20:16 Veniturile din descarcarea de aplicatii in functie de platforma. Se trece la subiectul Mac. 

20:13 Pana acum Apple le-a platit dezvoltatorilor de aplicatii peste 10 miliarde de dolari. Circa 5 miliarde de dolari au fost virate doar in ultimul an. 

20:10 Cook: ā€˛In acest moment peste 6 milioane de dezvoltatori lucreaza pentru Appleā€¯. Compania are 407 de magazine proprii in 14 tari. Exista in acest moment 370.000 de aplicatii construite special pentru iPad si in total 900.000 de aplicatii iOS. Utilizatorii au descarcat peste 50 miliarde de copii de aplicatii din App Store. 

20:05 Tim Cook a urcat pe scena. Potrivit lui, sunt prezenti la eveniment dezvoltatori din 60 de tari (ma intreb daca si din Romania?). 

Sursa foto: GigaOM.com

19:55 Cineva a venit cu o pereche de ochelari Google Glass la eveniment. Rivalitatea dintre Google si Apple este cunoscuta. 

Sursa foto: Gizmodo.com

19:50 Probleme mari de conectivitate la Moscone Center din San Francisco. Jurnalistii se plang ca internetul Wi-Fi nu functioneaza bine. 

19:22 Evenimentul va fi deschis oficial peste circa 40 de minute. Intre timp, Tim Cook discuta cu fostul vicepresedinte american Al Gore. 

Sursa foto: TechCrunch.com

19:14 Steve Wozniak, co-fondator Apple, a ajuns la eveniment pe un Segway. 

Sursa foto: TechCrunch.com

VIDEO. Inregistrarea completa a conferintei tinuta de reprezentantii Apple


Autor:

 
 
Īnregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu