18 Dec 2018 - 14:57       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : eMag asteapta comenzi de peste 10 mil. euro pentru 150.000 de produse de Black Friday

vineri 23 noiembrie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 23
.11.2012

Compania eMag, cel mai mare retailer online IT&C local, estimeaza ca va inregistra astazi, in cadrul evenimentului de shopping Black Friday, comenzi pentru aproximativ 150.000 de produse, dintre care circa 120.000 au preturi reduse si sunt dedicate acestei campanii.

"Livrarea se va face intr-un interval de maximum 7 zile. In online exista cateva gatuiri ale procesului - exista site-ul, toata lumea trece prin el si logistica. Totul se livreaza de la logistica", a declarat in cadrul emisiunii ZF Live Iulian Stanciu, directorul general al companiei.

"Chiar daca vom lucra 24 din 24, avem circa 15.000 de metri patrati de depozit si acum sunt ?full?. Sunt lucruri in depozit automatizate special pentru sezonul de cumparaturi din noiembrie-decembrie. Dar nu putem livra mai mult de 10.000 de comenzi pe zi - adica aproximativ 20.000 de produse. Daca vom avea undeva la 150.000 de produse, ne asteptam la un termen de livrare de circa sapte zile", a explicat seful eMag.

"Ne asteptam la comenzi de peste 10 milioane de euro de Black Friday, avand in vedere ca vom primi comenzi si pentru alte produse decat cele din campanie."

Pentru ca eMag va prelua comenzile pentru produsele de Black Friday doar online, nu si prin call-center sau direct in showroom-uri, numarul de utilizatori care si-au creat conturi pe site-ul retailerului a crescut puternic in ultimele zile, a spus Stanciu, fara a oferi detalii. "Avem peste un milion de conturi create de utilizatori - cu numar de telefon, cu adresa valabila."

Compania va avea in oferta 300 de produse unice pentru care reducerile vor ajunge pana la 80% si pe care compania se asteapta sa le epuizeze in cateva ore. "Vom avea peste 300 de produse unice. Stocul total este undeva la peste 120.000 de bucati - doar produsele pentru Black Friday, in plus fata de stocul normal. S-a speculat ca vor fi doar produse ?entry?. Nu este ade­varat. Vom avea pro­duse Apple, Smasung, Sony, HP, Acer, deci toate brandurile mari", a declarat Stanciu. El a precizat ca de Black Friday cea mai mare reducere nominala va fi de 2.500 de lei. "Pot sa va spun cea mai mare reducere - este undeva la 2.500 de lei. Ceva care costa 7.500 va costa undeva la 5.000 de lei".

Cea mai mare parte a reducerilor va fi de 40-60%, a adaugat seful eMag. "Avem si reduceri care merg pana la 80% - sunt foarte multe concentrate in zona 40-60%, dar avem si la 80%. Avem produse foarte interesante, la care marjele sunt de 2-3-5% la care reducerile sunt de 20-25% si la care chiar se simte si ne asteptam sa ?zboare? instant."

Iulian Stanciu a precizat, pe de alta parte, ca negocierile cu furnizorii pentru Black Friday au demarat in februarie, iar valoarea totala a reducerilor - calculata ca diferenta dintre preturile la care se vand acum produsele si preturile disponibile de Black Friday - va fi la eMag de 23 de milioane de lei - circa 5 mil. euro.

"Referitor la amploarea negocierilor pe care le-am avut si amploarea sumelor pe care le investim in evenimentul acesta: suma totala a reducerilor de la pretul normal la care produsele se vand acum - si se vand, la pretul la care vom vinde, in ideea in care vom vinde tot stocul si eu cred ca il vom vinde in cateva ore - este de 23 de milioane de lei. Este o suma mare si este contributia noastra plus contributia furnizorilor. Am muncit aproape un an, am inceput de undeva din februarie sa discutam cu furnizorii si am reusit sa punem cap la cap bugetul pe care l-am alocat pentru evenimentul acesta." Seful eMag nu a precizat care este ora incepand de la care produsele de Black Friday vor fi disponibile pe pagina web a companiei.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu