23 Feb 2019 - 07:11       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : eMag: 60% din traficul pe net din Romania va veni de pe dispozitivele mobile in 2016

vineri 22 ianuarie 2016
Autor: Oana Stupinean 22
.01.2016

Anul acesta, traficul inregistrat de pe dispozitive mobile il va depasi pe cel de pe PC-uri in comertul online local, ajungand la 60% din traficul total de net din Romania, potrivit datelor eMAG, cel mai mare magazin online de pe plan local. Cresterea accelerata a vizitelor de pe smartphone si tableta va continua si in 2016, ajungand la peste 120 de milioane de vizite. Varful de trafic va fi atins in perioada sarbatorilor de iarna, cand 60% din traficul pe net din Romania va veni de pe dispozitivele mobile.

In 2014 erau aproape 35 de milioane de vizite de pe dispozitivele mobile, iar in 2015 traficul din mobile a crescut accelerat, ajungand la peste 69 de milioane de vizite, dublu fata de anul precedent. In ceea ce priveste comertul online, tot mai multi utilizatori prefera sa cumpere de pe smartphone si tableta. ?2015 este primul an in care vizitele de pe mobile le-au depasit pe cele de pe laptop si desktop si avem toate motivele sa ne asteptam si anul acesta la o crestere. Acest lucru se va observa si in comenzile de pe telefon si tableta, unde anticipam ca vom inregistra o crestere de cel putin 30%?, a spus Bogdan Axinia, vicepresedinte al eMAG.

In topul celor mai cumparate categorii de produse se numara cele pentru copii (cu o pondere de 14,99%), electrocasnicele mici (8,51%) si telefoanele mobile (8,04%), urmate de produsele pentru casa si gradina, beauty si electrocasnice mari. Aproximativ 78% dintre vizitele inregistrate pe site-ul eMAG au venit de pe smartphone-uri cu sisteme de operare Android, urmate de iOS (19,6%).

In cazul tabletelor, topul este condus de iPad-uri (63,4%). In ceea ce priveste comenzile, ierarhia se pastreaza: 74,9% dintre acestea au venit de pe telefoane cu sisteme de operare Android si 66,1% de pe tablete iOS. In oferta eMAG sunt acum peste 500.000 de produse listate, de la IT, telefoane mobile, electronice, electrocasnice, articole pentru copii, casa, gradina, masina si sport.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu