18 Aug 2019 - 04:20       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News :

(P) 5 semne ca practici un Craciun autentic romanesc

marți 20 decembrie 2016
(P) 5 semne ca practici un Craciun autentic romanesc

1


(P) 5 semne ca practici un Craciun autentic romanesc

1. E frig si iti doresti sa ninga cu fulgi mari si pufosi

Sarbatorile de iarna sunt singura perioada din an in care te bucuri ca e frig si vrei sa ai zapada. Poate ca e din cauza vinului fiert, poate din cauza atmosferei de sarbatoare. Oricum ar fi de Craciun si de Revelion, oricat de frig ar fi, nu vrei sa stai numai in casa. Daca acest lucru este universal valabil, semnul cel mai clar ca esti in Romania e ca, oricare ar fi temperatura de afara, nimic nu o s-o opreasca pe mama ta sa faca curat, sa deschida ferestrele si sa aeriseasca toata casa.

2. Multe cumparaturi si cadouri, in era tehnologiei

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_lifeinedit.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroulricrsfni', {myMaster: 'OOkHC556NvQmnXvegVXLI4ThXnUdl.s.Qg14i_km6hr.C7' });

Toata lumea face cumparaturi de Craciun, dar nimic nu este atat de dificil de rezolvat precum cosurile de la un supermarket romanesc si cadourile pentru cei dragi.  Nimic din ce se afla pe rafturile magazinelor nu scapa nescanat. Insa nu esti roman daca nu utilizezi din plin tehnologia. Cel putin in privinta cadourilor, este simplu sa stai in varful patului, sa cauti si sa comanzi online.

Acum niciun cadou nu mai este imposibil de gasit. Orice dorinta se poate indeplini prin puterea internetului, fie ca ii vrei pe cei dragi alaturi de tine sau tu vrei sa fii acolo pentru oricine vrea sa te urmareasca sau sa-ti vorbeasca. De aceea, pachetele de Craciun de la Vodafone vin cu Facebook nelimitat si telefoane la preturi speciale, prin care nicio dorinta sa nu ramana neindeplinita in noul an.

3. Casa devine un restaurant

Toate cumparaturile facute anterior Craciunului vor ajunge pe masa de Craciun. Dintr-o data, ai mai multe optiuni acasa decat la restaurant. Snitele, chiftele, salata boeuf, salata de vinete, muraturi, rulouri de branza, rulouri de legume
 si aici vorbim doar de aperitiv. Dupa o perioada de post, romanii nu se mai zgarcesc la mancare, asa ca e bine sa mergi la orice masa de Craciun pregatit sufleteste pentru “munti” de mancare.

4. Si un bar

Mancarea ca mancarea, dar nimic nu spune mai mult despre un Craciun romanesc ca bautura. Primul lucru cu care vei fi servit in orice casa va fi un paharel de ceva si nu poti sa spui nu. Dupa primul paharel urmeaza al doilea si tot asa pana la sfarsitul serii. Totul se repeta a doua zi, a treia zi si la fel de Revelion (doar ca atunci se adauga si sampania pe lista).

5. Bradul si decoratiunile

Stii decoratiile acelea moderne? Sau brazii aceia stilizati intr-o singura culoare? Ia-ti gandul. Un Craciun romanesc cere un brad romanesc decorat cu ornamente romanesti. Ornamentele standard sunt: beteala subtire, globurile din sticla, neaparat bomboanele de brad si cel putin o instalatie luminoasa cu sunet. Acestea sunt in familie de generatii intregi si stii ca nu o sa-ti cumperi multe altele noi prea curand pentru ca, pe de o parte, daca astea sunt bune, de ce sa le arunci? (gand specific romanesc), iar, pe de alta parte, au si valoare sentimentala, pana la urma sunt in bradul de Craciun dintotdeauna.

Iar momentul magic asteptat mereu cu emotie este impodobirea bradului, cand, vrand nevrand, amintiri din trecuta copilarie revin in minte evocandu-ti momentele cand cautai globurile preferate ca sa le agati in brad. Si chiar daca nu mai esti aproape de toti cei dragi, acum poti impartasi acest moment special cu cei la care tii datorita tehnologiei moderne, cum ar fi ofertele Vodafone cu Facebook nelimitat si terminale la preturi speciale si poti inregistra video sau transmite live orice moment drag al Sarbatorilor de iarna.

var timestamp = new Date(); document.write(''); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_lifeinedit.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrordjpbrlqer', {myMaster: 'OOkHC556NvQmnXvegVXLI4ThXnUdl.s.Qg14i_km6hr.C7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_lifeinedit.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrouccjotrljw', {myMaster: 'OOkHC556NvQmnXvegVXLI4ThXnUdl.s.Qg14i_km6hr.C7' });

2016-12-20

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu